• 3
 ≫ 

Sutra javni poziv za subvencije za solarne panele: Ovoliki deo ukupnog iznosa plaćaju građani

 ≫ 

Do kraja godine bi trebalo da bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije

  • 3
Solarni paneli ploče Foto: Tanjug/AP

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlovićh, rekla je da će sutra biti raspisan prvi javni poziv za subvencionisanje građana za ugradnju solarnih panela za proizvodnju električne energije, a da se prvi ugovori mogu očekivati za mesec dana.

Ona je objasnila da se će se program sprovoditi po istom modelu kao i javni poziv za zamenu stolarije.

- To znači da 50 odsto novca obezbeđuju jedinice lokalne samouprave i Ministarstvo, a 50 odsto plaćaju sami građani. Očekujem da u narednih mesec, do mesec i po dana, građani mogu da potpišu prve ugovore sa jedinicama lokalnih samouprava - rekla je ona.

Najavila je da je planirano da do kraja godine bude raspisan još jedan javni poziv za zamenu stolarije, a da će u narednoj godini biti nekoliko javnih poziva za subvencionisanje ugradnje solarnih panela.

- Ne postoji nijedan razlog da ne koristimo zelenu energiju i da ne učinimo sve da budemo efikasniji u korišćenju električne i toplotne energije, a javni pozivi upravo treba da doprinesu tom cilju - kazala je ministarka i dodala:

"Hoćemo da vidimo, u narednih nekoliko godina, na krovovima zgrada i kuća više solarnih panela i da više koristimo zelenu energiju".

Video: Telegraf u vinskom klubu u kom se čuva vino staro 70 godina. Ulazi se samo na lozinku

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Праведник

    2. septembar 2021 | 20:07

    Немојте људи ко Бога Вас молим, сада и соларци да скоче за 300% као и грађа после Вашег субвенционисања...

  • Mijailović Milivoje

    3. septembar 2021 | 12:19

    Nemojte samo pričati nego uradite nešto.postavili ste direktore javnih preduzeća neradnika i niko ih ne kontroliše šta su uradili.kontrola urađenih poslova svakih šest meseci ako ništa ne radi otkaz i zabrana zapošljavanja u JP

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>