• 2

Još jedan div daje novac vakcinisanim radnicima: Nevakcinisani moraju da slušaju "poseban program"

Avio-kompanije su rešene da što pre oporave svoja poslovanja, ali i da maksimalno zaštite radnike i putnike. Ovo su neke od mera kojima pribegavaju

  • 2
virus korona Foto: Freepik

U naletu delta soja virusa korona, ponovo je pojačana potreba da se više apeluje na stanovništvo i osoblje da vode računa o kretanju i zdravlju, da se vakcinišu ili redovno rade testove na kovid-19.

Avio-industrija je tokom 2020. bila jedna od najteže pogođenih, usled jakih udaraca korone, te je kompanijama iz tog sektora sada važnije nego ikada pre da se brzo oporave, nastave s poslovanjem i da prihoduju.

U tom smislu, ne libe se da povuku neke, možda radikalne poteze, kako bi zaštitili ne samo poslovanje, već i zdravlje osoblja, odnosno putnika. Neki nagrađuju one koji prime vakcinu, a drugi rade suprotno.

Naime, Delta Air Lines će, recimo, svakom nevakcinisanom zaposlenom odbijati 170 evra od plate. Reč je, zapravo, o dodatnoj naknadi za zdravstveno osiguranje za nevakcinisane zaposlene, koja kreće u novembru.

Još jedna u nizu avio-kompanija koje donose ovakve mere jeste i Alaska Airlines, koja će zahtevati da se nevakcinisani zaposleni redovno testiraju na kovid-19. Ipak, prevoznik iz Sijetla nije realizovao politiku da vakcinacija bude obavezna, koju je razmatrao prošlog meseca.

Rečeno je da će zaposleni koji predaju dokaz o vakcinaciji do 15. oktobra dobiti bonus od 200 dolara. Tri četvrtine, od oko 20.000 zaposlenih u ovom avio-prevozniku - do sada je vakcinisano. Alaska Airlines je saopštila da više neće pokrivati plate nevakcinisanih zaposlenih, na račun izloženosti infekciji ili dobijanju kovida.

Novi zaposleni moraju biti vakcinisani za rad u ovom gigantu ili podružnici Horizon Air, što je takođe uslov za početak rada u Delti. United Airlines će zahtevati vakcinaciju svoje američke radne snage na nivou od oko 68.000 ljudi do 27. septembra. Izuzeti su oni koji ne mogu da prime vakcinu iz verskih/medicinskih razloga.

Video: Oblikujmo budućnost: Kako su sve kompanije postale IT kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Penzioner

    3. septembar 2021 | 19:57

    Ne shvatam zašto je vakcina besplatna a test 9000 din. Niko ne beži od testiranja da je besplatno, kad bi vakcina bila 9000 din. Siguran sam ne bi bilo ni 1% vakcinisanih, grešim li? Ima li tu možda neki realan zaključak ili će zagovornici još uvek da se prave blesavi.

  • Срба Крстић

    3. septembar 2021 | 17:00

    Будале се не сеју,саме ничу !

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>