• 8

Ruši se šest bespravno sagrađenih objekata: Na ovoj domaćoj planini niču vile i apartmani

Odeljenje za investicije objavilo je poziv za javnu nabavku izvođača radova na uklanjanju objekata, ali se na te pozive do današnjeg dana nije niko odazvao

  • 8
zlatar Foto: Rina

Tokom poslednjih deset godina Zlatar je postao jedna od najpopularnijih turističkih lokacija u Srbiji, što je doprinelo povećanom broju zainteresovanih investitora, koji žele da grade objekte upravo tu.

U protekloj deceniji izdato je 168 građevisnkih dozvola, a na nekada neiskorišćenom zemljištu - danas niču turistički kompleksi.

"U prethdone dve godine započeta je gradnja između 40 i 50 vila i apartmanskih zgrada. Međutim, isto tako, divlja gradnja je nezaobilazni segment na ovoj planini, pa na rušenje čeka šest bespravno podignutih objekata, dok su dva u prošloj godini porušena", saopšteno je iz kancelarije građevinske inspekcije Opštinske uprave u Novoj Varoši.

Rušenje dva stambena objekta izvršeno je zbog njihove dotrajalosti, a po zahtevu vlasnika. Nakon sprovedenih upravnih postupaka, donetih rešenja o uklanjanju i rešenja o prinudnoj dozvoli izvršenja rešenja, Odeljenju za investicije su prosleđeni akti radi sprovođenja postupka izvršenja rešenja prinudnim putem - za šest bespravno sagrađenih objekata.

Odeljenje za investicije objavilo je poziv za javnu nabavku izvođača radova na uklanjanju objekata, ali se na te pozive do današnjeg dana nije niko odazvao. Novi investitori koji stižu na Zlatar poštuju urbanisticke planove, a nijedan prirodni park nije pretvoren u građevinsko zemljište.

Podsećamo, problem divlje gradnje je sve češća pojava i na Tari, ali i drugim domaćim lokacijama. Kako je Telegraf Biznis pisao, ovo su inicijative koje se sprovode kako bi se stalo na put podizanju objekata bez dozvole.

Video: Telegraf u vinskom klubu u kom se čuva vino staro 70 godina. Ulazi se samo na lozinku

(Telegraf Biznis/Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    5. septembar 2021 | 12:52

    Hoće da upropaste Zlatar kao Zlatibor. Dok je pokojni Boško Radonjić bio živ Zlatibor je imao dušu. Ovo sada svaka šuša gradi.

  • @Kiki

    5. septembar 2021 | 13:24

    Priča za javnost. Rušenje onima koji nisu članovi stranke i ne podmažu.

  • RAKI

    5. septembar 2021 | 14:21

    AJ SAD I OD OVE LEPOTICE NAPRAVITE RUGLO KAO ŠTO JE ZLATIBOR.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>