• 4

Momirović obišao most u Mladenovcu: "On je kapija Šumadije, ubrzaćemo radove"

U toku narednih nekoliko nedelja nadvožnjak će biti pušten u saobraćaj

  • 4
Most, nadvožnjak,  Mladenovac

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, kaže da je zadovoljan tempom kojim se rekonstruiše most u Mladenovcu, a koji je, kako navodi, odavno trebalo da bude završen.

On je prilikom obilaska radova na nadvožnjaku koji povezuje ulicu Kralja Petra u centru Mladenovca sa putem ka Topoli, podsetio da je 2009. godine presvučen asfalt i dodao da je tada propuštena prilika da se most rekonstruiše.

- Ovakvi mostovi ne mogu da se ''šminkaju'', već njihova rekonstrukcija mora da se izvede temeljno bez improvizacije - kazao je ministar i dodao da se u Srbiji trenutno gradi više od hiljadu kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica.

Srbija neće ostvariti svoj cilj, dodao je, ukoliko se ne izgrade obilaznice i mostovi koji spajaju mesta u okviru gradova. "Sledeći plan nam je izgradnja puta ka Pranjanima, kao i veliki broj lokalnih puteva", dodao je.

Zahvalio je radnicima Puteva Srbije i Štrabaga, jer će, kako je rekao, zahvaljujući saradnji Ministarstva sa te dve firme, radovi na rekonstrukciji u Mladenovcu biti privedeni kraju. Momirović je zamolio građane Mladenovca da imaju razumevanja i obećao da će radovi biti brzo završeni, ali da je u planu i realizacija novih projekata u toj opštini.

- Planiramo da izgradimo sve ono što je propušteno u prethodnih četiri, pet decenija. Ovaj most će vrlo brzo zasijati i svi građani Srbije će biti ponosni na njega - izjavio je, dodajući da je taj most "kapija Šumadije".

Ocenio je kako most nije značajan samo za stanovnike Mladenovca, već i za građane Aranđelovca, Topole i Banje Selters, kao i cele Šumadije, te da je cilj Ministarstva da Srbija dobije saobraćajnu infrastrukturu poput one koju imaju evropske zemlje.

Predsednik opštine Mladenovac, Vladan Glišić, rekao je da se radovi odvijaju po planu, "kako je građanima i obećano", zahvalio je izvođačima radova iz firme Štrabag i najavio da će u toku narednih nekoliko nedelja nadvožnjak biti pušten u saobraćaj.

Dužina nadvožnjaka je 215 metara, od toga sama konstrukcija je dužine 50 metara, a pristupne saobraćajnice sa obe strane su dužine 165 metara.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neki Tamo

    5. septembar 2021 | 16:51

    Ponosan je na ovo ubrzaćemo, a ponosan i na ovo radove!

  • Žeks

    5. septembar 2021 | 21:17

    Ministre, recite mi kakvi su čvarci u Pružatovcu? To ste zaboravili

  • Luck

    6. septembar 2021 | 17:51

    Kako ih nije sramota više. U Mladenovcu je totalni saobraćajni kolaps a oni se po deseti put slikaju. Taj mostić od 70 metara je žila kucavica za Mladenovčane a oni ga rade već dve godine. Bruka..bruka i stamota.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>