• 1
 ≫ 

Mladić prebacio pare firme na svoj račun, kupio bitkoine i postao milijarder

 ≫ 

Mladić iz BiH optužen da je pre tri godine prevario firmu iz Ludbrega u Hrvatskoj

  • 1
bitkoin Foto: Unsplash

Neverovatna priča krije se u pozadini optužnice koju je podiglo Opšinsko državno tužilaštvo u Varaždinu. Oni terete neimenovanog 26-godišnjeg državljanina BiH da je pre tri godine prevario jedno preduzeće iz Ludbrega. 

Kako piše Zagorje.com, on je napravio lažnu stranicu banke u kojoj je firma imala otvoren račun. Domogao se PIN-a i obavio dve transkacije i sebi prebacio milion kuna na račun. Tim je novcem kupio kripto valutu, 22.000 bitkoina.

Na današnji dan 22.000 bitkoina vredi oko 6,8 milijarde kuna.

Budući da se radi o enormnom iznosu, informaciju je potvrdilo i državno tužilaštvo u Varaždinu.

- Da, reč o 22.000 bitkoina kako i piše u optužnici. Reč je državljaninu BiH koji je nedostupan hrvatskom pravosuđu - rekao je zamenik Županijske državne tužiteljke u Varaždinu Darko Galić.

Vratiti milion kuna očigledno će mu biti najmanji problem ako nije ranije prodao bitkoine koji su u poslednje tri godine otišli nebu pod oblake.

Video: Majka zloupotrebila decu za skupljanje pomoći

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kole

    6. septembar 2021 | 08:24

    Veca je verovatnoca da izgubis novac nego da dobijes na bitcoinu. Sto se tice ove vesti ako je tacna ? Taj mladic je lopov i treba da ide u zatvor. Zarada treba da pripadne firmi jer su to njene pare. To je jedino logicno.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>