• 10
 ≫ 

Kreće kontrola buke u kafićima: 12 patrola na ulicama, mera je trajna, a kazne drugačije

 ≫ 

Odluka o emitovanju muzike ne odnosi se na Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje

  • 10
kafić

Foto: Pixabay

Svi ugostiteljski objekti u Beogradu od danas mogu da emituju muziku u baštama radnim danom do 22 sata, a petkom i subotom do 23 časa, a gradski sekretar za poslove komunalne milicije, Ivan Divac, napominje da je to trajna mera koja će važiti u glavnom gradu, te da nije povezana sa epidemijom.

Divac je za K1 televiziju rekao da je buka veliki problem u Beogradu, naglašavajući da će po novoj odluci ugostitelji koji žele muziku u objektu - morati da imaju zvučnu izolaciju, tako da ne ometaju ljude u neposrednoj blizini objekata.

Odluka o emitovanju muzike ne odnosi se na Skadarliju, gde je dozvoljena samo akustična muzika, kao i na Adu Ciganliju i priobalje. "Za Skadarliju važi pravilo da može biti samo akustična muzika, dakle, tamo ne mogu da postoje nikakvi zvučnici, mikrofoni, a što se tiče priobalja i Ade Ciganlije, oni ostaju da rade kao i do sada", kaže Divac.

Podsetio je da je u toku izrada akuštičnih zoniranja grada, gde će se u zonama u kojima je bilo najviše prijava građana zbog velike buke - tačno znati do kog nivoa će se emitovati muzika.

- Kada bude stupio na snagu Zakon o buci, komunalna milicija će sa meračima proveravati da li se te mere poštuju - poručio je Divac i pozvao ljude na strpljenje u narednih mesec-dva, dok zakon ne počne da se primenjuje.

Divac je rekao da će Zakon o buci doneti i drugačije kazne ugostiteljima za nepoštovanje propisa, a komunalna milicija će imati i mogućnost oduzimanja uređaja sa kojih se emituje muzika, ali i zatvaranja lokala.

Kako je rekao, večeras se kreće u striktne kontrole ugostiteljskih objekata, kada će 12 patrola komunalne milicije biti u Cetinjskoj, Zetskoj ulici, u Skadarliji i drugim područjima iz kojih su dolazile prijave građana.

- Ograničeno je samo emitovanje muzike na otvorenom prostoru, muzika može da bude unutar objekta ako su ispunjeni svi uslovi zvučne izolacije. Ugostitelji moraju da budu solidarni sa svojim komšijama - rekao je Divac.

Video: Trešti usred noći: U stanu izmereno 65 decibela buke u pola tri ujutru

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ❤️

    7. septembar 2021 | 10:24

    Korona se siri samo kad svira muzika???? Ne razumem ovu glupost? Sta je sa mozgovima????

  • W

    7. septembar 2021 | 10:42

    Kada ce kontrola da krene po gradilistima gde rade po malte ne po celu noc

  • nina

    7. septembar 2021 | 10:42

    tako je bre

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>