• 0

Jačaju odnosi naše zemlje i Velike Britanije: Šesta konferencija 1. novembra

Organizovanje konferencije podržavaju Ambasada Srbije u Londonu, Nacionalna akademija za javnu upravu, Srpska razvojna agencija, Privredna komora Srbije, i druge ustanove i udruženja

  • 0
Bela tehnika, online trgovina

Foto: Shutterstock

Šesta konferencija o odnosima Velike Britanije i Srbije, pod nazivom "Mogućnosti nakon novog bilateralnog trgovinskog sporazuma", biće održana 1. novembra u organizaciji Eurosfera & Partners iz Beograda, a uz podršku Grupe za Srbiju Parlamenta Velike Britanije i Parlamentarne grupe prijateljstva sa Velikom Britanijom u Narodnoj skupštini.

Primena novog sporazuma će dovesti do veće trgovine i investicija, saopštili su organizatori.

Svoje učešće u programu konferencije do sada su, između ostalih, potvrdili bivši ambasador Velike Britanije u Srbiji, Bosni i Hercegovini i Poljskoj, Čarls Kroford, Džejms Ker Lindsi iz Evropskog instituta Londonske škole ekonomije i političkih nauka, ambasadorka Srbije u Velikoj Britaniji, Aleksandra Joksimović, direktor KP Advisory Džejms Tornli, stručnjak za investicije Džejms Gan i šef predstavništva Britansko-srpske privredne komore, Siniša Krajčinović.

Takođe, govoriće i direktor Nacionalne akademije za javnu upravu Dejan Miletić, advokat i bivši ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić, apokrisarios arhiepiskopa kenterberijskog u SPC i kapelan Ambasade VB u Srbiji Robin Foks, predsednik Anglo-srpskog društva Vukašin Pavlović, direktor u Srpskom siti klubu iz Londona Nataša Kočiš.

Učesnicima ove međunarodne konferencije pozdravne reči će na početku uputiti predsednik Grupe za Srbiju Parlamenta Velike Britanije Endru Bridžen, a skup će otvoriti potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić.

Organizovanje konferencije podržavaju Ambasada Srbije u Londonu, Nacionalna akademija za javnu upravu, Srpska razvojna agencija, Privredna komora Srbije, Anglikanska crkva, Centar za britanske studije, Srpski siti klub, Britansko društvo Srbije, Britansko-srpsko medicinsko udruženje i druge ustanove i udruženja.

Velika Britanija, kovid, korona virus

Foto: Tanjug/AP

U novijem periodu se u odnosima dve zemlje uočavaju različite aktivnosti na planu jačanja ukupne i posebno privredne saradnje. Povodom predstojeće konferencije, Endru Bridžen, predsednik Grupe za Srbiju Parlamenta VB, rekao je da pozdravljaju inicijativu za organizaciju Šeste britansko-srpske konferencije kao instrumenta za povezivanje poslovnih ljudi iz Velike Britanije i Srbije.

- Ekonomska saradnja između naših zemalja je u porastu u poslednje vreme i verujem da će parlamentarna saradnja nastaviti da doprinosi ovim procesima - rekao je Bridžen.

U znaku snažne podrške dva parlamenta jačanju privredne, ali i naučne i kulturne saradnje, program konferencije će obuhvatiti i pitanja od značaja za saradnju grupa prijateljstva poslanika Parlamenta Velike Britanije i Narodne skupštine.

Video: Vučić, Zaev i Rama: Tri sporazuma za bolju regionalnu saradnju

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>