• 0

Kim Kardašijan i kripto svet: Zašto su regulatori zabrinuti?

Čarls Randel, predsedavajući Uprave za finansijsko delovanje Velike Britanije, potkačio je u ponedeljak lepoticu iz Amerike

  • 0
Kim Kardašijan

Kim Kardašijan / Foto: MEGA/Backgrid UK/Profimedia

Regulatori su zabrinuti zbog svih ljudi koji promovišu kriptovalute onlajn. To uključuje i Kim Kardašijan, koja se najpre u Americi, a onda i u svetu, proslavila kao glavna učesnica u svom rijaliti programu "Keeping Up With the Kardashians". Njen uticaj je ogroman, posebno na Instagramu.

Čarls Randel, predsedavajući Uprave za finansijsko delovanje Velike Britanije, potkačio je u ponedeljak lepoticu iz Amerike u svom, kako navodi CNN, "živopisnom govoru". Štaviše, rekao je kako je internet pun izm*ta.

"Augijeve štale nisu bile čišćene 30 godina, kada je Herakle dobio zadatak da ih očisti. Za 30 godina, 3.000 životinja radilo je u tim štalama ono što 3.000 životinja mora da radi", rekao je Randel.

Inače, Augij je bio kralj Elide, poznato po svom stadu. Ono je bilo blagosiljano, pa je bilo zaštićeno od bolesti, ali su štale bile pune đubreta i nečistoće, jer ih niko nije čistio. Herakle je, od Euristeja, kao jedan od 12 - dobio zadatak da ih počisti.

U svakom slučaju, Randelov govor nije prošao nezapaženo. Kako je dalje naveo:

"Prvi sajt je lansiran pre 30 godina. I poput Augijevih štala, u poslednjih 30 godina internet se napunio velikom količinom... Pa, nazovimo to samo problematičnim sadržajem".

Randel je, potom, svoju pažnju usmerio na Kim Kardašijan koja je, kako je naveo, nedavno promovisala Ethereum Max, pred svojih 250 miliona pratilaca na Instagramu.

"U skladu sa pravilima Instagrama, otkrila je da je to #AD (reklama)", kazao je Randel i dodao: "Ali, nije morala otkriti da je Ethereum Max - kog ne treba mešati sa etereumom - bio spekulativni digitalni token koji su pre mesec dana stvorili nepoznati programeri".

Kaže da ne može reći da li je ovaj token prevara, ali naglašava da regulatori moraju učiniti više kako bi obuzdali ovu vrstu aktivnosti na mreži. "Platforme poput Fejsbuka, Tvitera i TikTok-a takođe treba da se zauzmu", dodao je.

"Pobuna oko kriptovaluta generiše snažan strah od propuštanja činjenica kod nekih potrošača, koji možda slabo razumeju te rizike", rekao je Randel. Inače, prema zvaničnim informacijama, procenjuje se da u 2021. oko 2,3 miliona Britanaca poseduje kriptovalute, u poređenju sa 1,9 miliona u 2020. godini.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>