• 0

Kupi sada, plati kasnije: Pejpal kupio Paidy za 2, 3 milijarde dolara

Paidy će zadržati svoju marku i nastaviti delovati pod tim imenom

  • 0
PayPal Foto: Shutterstock

Paypal je obajvio da će kupiti vodeću japansku platnu platformu Paidy za 2,7 milijardi dolara (2.3 milijarde dolara). Ta platforma potrošačima na mreži nudi kreditna plaćanja i plaćanja po principu “kupi sada, plati kasnije”. Očekuje se da će posao biti završen u poslednjem tromjesečju ove godine.

Japanska kompanija, koja je osnovana 2008. godine ima šest miliona korisnika, a već je privukla 400 miliona dolara (338 miliona dolara) investicija. Među ulagačima bili su američka banka Goldman Saks i Pejpalova kompanija za privatni kapital Paypal Ventures.

Međutim, poslednji je ponudio 300 milijardi jena (2.3 milijarde evra) za kupovinu Paidyja, većinom u gotovini, navodi se u saopoštenju japanske kompanije.

I Paypal i Paidy očekuju da će transakcija biti dovršena u poslednjem tromjesečju ove godine nakon što dobiju zeleno svetlo od regulatora.

Čak i nakon preuzimanja, Paidy će zadržati svoju marku i nastaviti delovati pod tim imenom.

Dve kompanije već su u aprilu sklopile partnerstvo koje korisnicima Paidyja u Japanu omogućuje online kupovinu na svim platformama koje omogućuju plaćanje putem Paypala.

U Paypalu kažu da imaju više od 4,3 miliona aktivnih korisnika u Japanu, gde su prisutni od 2010. godine.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>