• 0
 ≫ 

Daje bonuse, veće zarade, plaća fakultet zaposlenima: Gigant "odrešio kesu" kako bi pobedio rivale

 ≫ 

Osim toga, Amazon planira da pokrije i troškove vezane za programe diplomiranja srednjoškolaca, kao i za kurseve engleskog - za one koji ne znaju jezik

  • 0
Amazon logo

Foto: Shutterstock

Ulaganje u radnike možda nikada nije bilo značajnije, kako tehnologija napreduje, a kadar se "osipa" u određenim sektorima. Iako je Amazon besprekorno poslovao tokom krizne 2020, jer je karantin onlajn trgovinu vinuo u nebesa, to svakako ne znači da ima "lufta za opuštanje".

Kompanija je, naime, donela odluku da plati četvorogodišnje školovanje za oko 750.000 svojih honorarnih radnika, na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država.

Od januara 2022, ovaj div će prvi put plaćati školarinu, takse i udžbenike za radnike u skladištima, kao i za vozače i ostale radnike koji žele fakultetsku diplomu.

Osim toga, Amazon planira da pokrije i troškove vezane za programe diplomiranja srednjoškolaca, kao i za kurseve engleskog - za one koji ne znaju jezik. Ipak, još uvek nije objavljen detaljan spisak beneficija, ali je poznato da će pomenute pogodnosti moći da koriste oni koji su u Amazonu zaposleni najmanje 90 dana.

Ističe se i da će morati paralelno da studiraju i rade, s tim što će poslovne zadatke neki od njih moći da obavljaju pola radnog vremena. Inače, ova odluka imperije Džefa Bezosa nije došla slučajno.

Ma koliko bio uspešan, Amazon svakodnevno ima brojne izazove, a pre svega da nadmaši konkurenciju, poput Volmarta ili Targeta. Te konkurentske firme su, prema pisanju stranih medija, takođe počele da nude beneficije zaposlenima.

Podsećamo, Amazon potencijalnim radnicima u skladištu nudi 1.000 funti (oko 1.170 evra) dodatnog bonusa, u pokušaju da privuče novozaposlene.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>