• 0
 ≫ 

Jedno od najlepših mesta u Škotskoj prodaju po ceni garsonjere u Beogradu: "Beg od stvarnosti"

 ≫ 

Ostrvo je idealno za kampovanje

  • 0
Škotska, visoravan, priroda

Foto: Pixabay

Ostrvo Karn dias važi za mistično, intimno, mirno mesto. Kako kažu, to je šarmantna oaza za sve koji žele da pobegnu od stvarnosti. Sada, to nenaseljeno ostrvo na obali Škotske za koje se smatra da sadrži neke od najlepših divljih predela u zemlji, prodaje se za 50.000 funti (58.525 evra).

Ovo ostrvo se nalazi u arhipelagu Letnjih ostrva, na severozapadu Škotske i proteže se na 9 hektara, a u vodi koja ga okružuje mogu da se vide delfini, kitovi, vidre i morski psi.

Mirno ostrvo ima dramatičnu obalu s liticama, uvalama i šljunkovitom plažom, a voda koja ih zapljuskuje je naseljena skušom, bakalarom, rakovima i jastozima.

- Čudesna lepota Karn dias leži u njegovoj prirodnoj netaknutoj lepoti. Ovde zaista možete da pobegnete od stvarnosti, da duboko udahnete i uživate u onome što priroda može da ponudi - kaže Fening Velstedf iz lokalne službe u Edinburgu.

Ovo ostrvo je idealno za kampovanje, dajving, snorkling, plivanje i jedrenje, ali i za pogled na nezagađeno nebo noću.

Interesantno je da vlasnici najvećeg ostrva u ovom arhipelagu Tanera Mora upravljaju lokalnom poštom i izdaju jedinstvene poštanske markice, koje su veoma tražene među kolekcionarima.

Video: Bili smo i uverili smo se: Grčko ostrvo na kojem turiste iz Srbije dočekuju kao bogove

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>