• 2

Izmislili ceo intervju sa Novakom Đokovićem da bi zaradili na bitkoinu: Ne nasedajte na ove prevare

I Novak Đoković žrtva mešetara

  • 2
bitkoin Foto: Pixabay

Tehnologija napreduje iz dana u dan, ostavljamo svoje lične podatke maltene "svuda", redovno koristimo internet i ostale alate kako bismo obavljali uobičajene aktivnosti - ali sve to dolazi sa nekim rizikom, nekom cenom.

Prevare, pritom, haraju non-stop: bilo da je reč o onlajn svetu ili klasičnim, fizičkim uplatnicama. Preduzetnici su takođe često na meti. 

Banke su često žrtve fišinga, odnosno njihovi klijenti, a trend koji se ustalio jeste i onaj u vezi sa kriptovalutama. 

Prvo, uvek imajte na umu ukoliko vam neko nudi brzu zaradu na kriptovalutama da se verovatno radi o prevari i ne upuštajte se u takva mešetarenja. Mešetari obično koriste činjenicu da naši građani još nisu potpuno informisani kada je reč o trgovanju popularnim digitalnim tokenima.

Prevaranti često koriste i poznate ličnosti, i navodnu saradnju sa njima kako bi sve izgledalo uverljivije, naravno, bez ikakvog pokrića.

Poslednji pokušaj u nizu je primer stranice koja je ni manje ni više nego izmislila ceo intervju sa Novakom Đokovićem.

Kako navodi stranica, Đoković je iskoristio trend i uložio u kriptovalute od kojih sada zarađuje. Oni su otišli i korak dalje, pa su izmislili celu emisiju u kojoj je gostovao najbolji teniser, a navodno je bilo i pokušaja zabranjivanja emitovanja.

Pominju da je čak reagovala i NBS. Detalji se nalaze na ovoj fejk stranici, gde je iskopiran i logo jedne poznate medijske kuće. Ovom prilikom i mi apelujemo da budete obazrivi i da se informišete pre nego što se upustite u kripto-ludilo.

Video: Palma pitao Malog: Šta je bitkoin?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Larva

    13. septembar 2021 | 17:49

    A kada pogledate u one izmišljene komentare, kako da ne poverujete da Bendžamin Cvetković, Amanda Simić, Tobijas Stefanović, Eitan Milenković i Simon Tomić govore istinu :)

  • Перагеније

    13. septembar 2021 | 21:08

    Хехе, стари мајстори овога у ватикану су постали мала деца за ције, није...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>