• 1

Strah od još veće inflacije: U zemlji koja je prva legalizovala bitkoin neredi na ulicama

Protestanti, koji su se okupili u glavnom gradu San Salvador, na 200. godišnjicu nezavisnosti zemlje, mašu plakatima sa natpisom "Ne bitkoinu" i "Poštujte Ustav"

  • 1
saragosa, el salvador

Foto: Pixabay

Kako smo nedavno pisali, gotovo svi svetski mediji izvestili su o tome da je El Salvador kupio 21 milion dolara u bitkoinima, budući da je postao prva svetska zemlja koja ga je legalizovala kao valutu.

Međutim, izgleda da se građanima ta ideja ne dopada.

Naime, kako prenosi BBC, na hiljade demonstranata izašlo je na ulice El Salvadora, zbog uvođenja bitkoina kao zakonskog sredstva plaćanja. Predsednik ove zemlje centralne Amerike, Najib Bukele, kaže da će kriptovaluta pomoći Salvadorcima koji rade u inostranstvu da pošalju novac kući.

Ali, demonstranti se plaše da će to doneti nestabilnost i inflaciju u osiromašenu zemlju. Neki demonstranti zapalili su potpuno novu bitkoin mašinu, dok su drugi držali transparente sa natpisom "Bukele diktator".

Protestanti, koji su se okupili u glavnom gradu San Salvador, na 200. godišnjicu nezavisnosti zemlje, mašu plakatima sa natpisom "Ne bitkoinu" i "Poštujte Ustav".

Oni optužuju predsednika da je autoritarnim sredstvima učvrstio svoju moć. Ali on i dalje uživa snažnu podršku u zemlji, a nedavno istraživanje u novinama je pokazalo da je 85,7% ljudi za ovog predsednika.

Video: Dokaz da su žene sveznajuće: Devojke inženjeri iz Emirata izmislile su „džepnu flašicu“

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kadjo

    17. septembar 2021 | 02:41

    Plase se da ce doneti nestabilnost i inflaciju u vec osiromasenu zemlju...kakva logika..pa vec je nestabilna i osiromasena...gore ne moze biti moze samo bolje

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>