• 4

Od sada možete trgovati cenom akcija kompanija Fajzer i Moderna iz Srbije

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija Fajzera i Moderne

  • 4
Vakcinacija

Foto: Shutterstock

Finansijsko tržište je dobila ogroman zamah 23. avgusta kad je Agencija za hranu i lekove SAD (FDA) u potpunosti odobrila vakcinu protiv Covid-a kompanije Fajzer (Phizer). Akcije kompanije su porasle odmah nakon odobrenja, dok su akcije farmaceutske kuće Moderna porasle preko 100% u poslednja tri meseca. Njihova vakcina protiv Covid-a za stariju decu i tinejdžere dobila je odobrenje EU.

Investiciono društvo “KapitalRS“ iz Beograda, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da preko interneta trguju cenom akcija Fajzera i Moderne (takozvanim finansijskim ugovorima za razliku, engl. CFD), pripremio je besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija”. Vodič je prilagođen svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija” preuzmite ovde.

Vakcinacija, korona virus

Foto: Shutterstock

Za sve je potrebno vreme, a činjenica je da nisu (bili) svi neophodni podaci u potpunosti proučeni i prezentovani kako bi bila data puna saglasnost. Potpuno odobrenje za vakcinu Fajzera verovatno podiže interesovanje za vakcinacijom, a očekuje se da će sada veći pritisak biti izvršen na zaposlene javnog i privatnog sektora da se vakcinišu.

Moderna je porasla nakon vesti o odobrenju Fajzera i potvrdila da će u narednim sedmicama dobiti punu saglasnost FDA, što bi moglo dovesti do daljeg uvećanja cene akcije. Međutim, ova kompanija iz Masečusetska prerpela je udarac kad je krajem avgusta otkriveno da su pojedine doze vakcine kontaminirane nekom vrstom metala koji je doveo do dva smrtna ishoda u Japanu. EU trenutno istražuje incident, konkretno fabriku Moderna-e u Španiji koja je proizvela falične vakcine. Uprkos neželjenom događaju, akcija Moderna-e je i dalje u ogromnom plusu, tj. preko 100% u poslednja tri meseca. Njihova vakcina za starije adolescente protiv Covid-a, dobila je u julu mesecu odobrenje odobrenje Evropske agencije za lekove, a uskoro se očekuje odobrenje i u SAD.

Besplatan vodič “Kako trgovati cenom akcija farmaceutskih kompanija” preuzmite ovde.

Izvori: Bloomberg

Ovaj tekst je pripremljen i odobren od strane investicionog savetnika, Aleksandra Zavišića, Kapital RS Inc. a.d. Beograd, Severni bulevar 6, investiciono društvo pod nadzorom Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, broj dozvole: 5/0-02-672/18-16.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>