• 0

Kompanija u koju je uložio Rodžer Federer jedna je od najbrže rastućih brendova patika na svetu

Prvog dana trgovanja deonice su prodate po ceni od 24 dolara, kasnije je zabeležen skok od skoro 50 odsto

  • 0
On Holding Federer Rodžer

Foto: On-running.com

Rodžer Federer dokazao je da osim velikog teniskog umeća, ima i smisla za biznis. Pre dve uložio je u švajcarsku kompaniju On Holding koja je, otkako je osnovana pre decenije, jedan od najbrže rastućih brendova patika na svetu.

On Holding je upravo uvrstio deonice na Njujorškoj berzi, a već prvog dana trgovanja njihova vrednost skočila je 46 odsto.

Prikupili 746 miliona dolara

 

Cena deonica zaustavila se na 35 dolara nakon što ih je u početnoj ponudi deonica (IPO) kompanija prodavala po 24 dolara. To je značajno iznad ranije definisanog raspona od 20 do 22 dolara. U IPO-u je ta kompanija sa sedištem u Cirihu prodala 31,1 milion deonica čime je prikupila 746 miliona dolara.

Kao i ostalim kompanijama koje se bave sportskom odećom i obućom, tako je i Onu prodaja eksplodirala tokom pandemije kada su epidemiološke mere dovele do skoka potražnje za patikama. Švajcarska kompanija tvrdi da je glavna prednost njenih patika vazdušni jastuk koji pruža udobnost prilikom hodanja, odnosno trčanja. Stoga ih i reklamira pod sloganom "Trčanje po oblacima".

Švajcarski teniser postao je deoničar 2019. godine uloživši nepoznati iznos, a potom je pomogao u dizajniranju modela Roger Pro koji se prodaje za oko 200 dolara. Inače, kompaniju su 2010. osnovala tri zaljubljenika u trčanje, Olivier Bernhard, David Allemann i Caspar Coppetti.

Osim osvajača 20 Grand Slam naslova, On Holding privukao je interes i ostalih investitora zbog svoje ekološke osvećenosti što je u finansijskom svetu sve važniji preduslov prilikom odluke o ulaganju.

Sve patike mogu i da se recikliraju.

Video: Aukcija Džordanovih patika: Kolekcionari su spremni da plate i 120.000 dolara za neke primerke!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>