• 0

Radnicima koji prave čuveni keks nije tako slatko na poslu: Okončali štrajk posle više od mesec dana

Prekidi u proizvodnji grickalica dodatno su poremetili rad prodavnica, koje su se već suočile s izazovima u lancima snabdevanja, usled kovid-19 krize

  • 0
oreo keks

Foto: Shutterstock

Radnici kompanije Mondelez International Inc., koja proizvodi čuveni keks Oreo, pšenične grickalice Wheat Thins i drugo, prekinuli su višenedeljni štrajk pošto su članovi sindikata velikom većinom glasova prihvatili novi četvorogodišnji ugovor.

Proizvođač iz Čikaga rekao je u subotu da će zaposleni, koji su štrajkovali u tri od četiri američke pekare koje Mondelez poseduje, ove nedelje nastaviti sa radom.

Novi ugovor je na snazi retroaktivno, do 1. marta, i uključuje bonuse na račun postignutog dogovora, povećanje satnice i planiranje penzije, prema tzv. 401(k) doprinosima.

Te podatke je navela kompanija u svom saopštenju.

Sindikat je rekao da će ishod "godinama koristiti svim članovima sindikata i radnicima širom zemlje". Štrajk, održan u znak protesta zbog predloga za povećanje smene i ograničavanje pristupa plaćanju prekovremenog rada, počeo je 10. avgusta u Oregonu i brzo se proširio na objekte u Koloradu, Ilinoisu, Džordžiji i Virdžiniji.

Prekidi u proizvodnji grickalica dodatno su poremetili rad prodavnica, koje su se već suočile s izazovima u lancima snabdevanja, usled kovid-19 krize. Takođe, fale sirovine, kao i radna snaga.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>