• 0

Šta nam drugačije donosi loop online berza poslova?

Koliko ste samo puta čuli krilaticu: "Ima posla ko hoće da radi"?

  • 0
Loop

Foto: Promo

Što u šali, što u zbilji, ova fraza se redovno provlači kroz svakodnevnu komunikaciju. Ali, da li je zapravo istina da je potrebna samo dobra volja da bi se došlo do zaposlenja? Na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje trenutno je istaknuto oko 2 500 slobodnih radnih mesta, dok je na otvorenom tržištu rada taj broj znatno veći. Ipak, po podacima iste službe, u drugom kvartalu 2021. godine u Srbiji broj nezaposlenih punoletnih građana dostiže blizu 400 000. Ovo drastično nepoklapanje situacije koju sugerišu statistički podaci i stvarnog stanja bismo uopšteno mogli objasniti ukoliko napravimo malu izmenu u pomenutoj krilatici: “Ima posla, za one koji znaju gde da ga traže.”

Internet nam danas, više nego ikada, nudi obilje izbora kada je zaposlenje u pitanju (po podacima Poreske uprave, Srbija ima preko 40 000 frilensera), ali isto tako je i broj prevara i neetičkih opcija dostigao svoj vrhunac u poslednjih nekoliko godina. Srećom, postoje platforme koje tržište rada čine mnogo sigurnijim, dok vam uz to olakšavaju pretragu poslova putem izlistanih kategorija, filtera, tagova i sl.

Loop

Foto: Promo

Stručan i individualan pristup

 

Među domaćim platformama ovog tipa kod nas, izdvajamo jedno relativno novo ime na tržištu - loop.rs. Već na prvi pogled može se zaključiti da odskače od sličnih platformi po savremenom izgledu, jasno naznačenim i istaknutim kategorijama i veoma predusretljivom pretragom. Međutim, ono što loop posebno izdvaja od konkurencije je savršena sinergija softvera i stručnih lica iz odgovarajućih oblasti. Na ovaj način loop postiže bliskiji odnos, kako sa poslodavcima tako i sa onima koji traže posao. Interakcija profesionalnog kadra sa loop platforme sa njihovim korisnicima omogućava individualniji pristup, što za ishod ima preciznije targetiranje poslova i brže i kvalitetnije povezivanje između poslodavaca i kandidata.

- Povezati ljude određene stručne spreme i specifičnih afiniteta sa kompanijama koje traže baš takav profil radnika korišćenjem isključivo algoritma je izuzetno teško za postići - objašnjava Ivana Mrđen, na čelu sektora za razvoj u loop-u. Iako veštačka inteligencija nesporno napreduje i razvija se sve brže, još uvek smo daleko od toga da može zameniti kvalitetnog HR profesionalca, pogotovo kada uzmemo u obzir očigledan raskorak između ponude i potražnje poslova. Međutim, manja preduzeća nemaju niti sredstava niti stalne potrebe za popunjavanjem ovog radnog mesta, dok čak i velike kompanije retko kada iz prvog pokušaja pronađu osobu koja će se uklopiti u njihovu poslovnu politiku. Kako naglašava Mrđen, loop.rs zato nudi ceo tim HR stručnjaka sa impresivnim iskustvom iza sebe. Na taj način se olakšava i selekcija kandidata za kompanije i odabir radnih mesta za one koji konkurišu.

Loop

Foto: Promo

Insajderske informacije od samog poslodavca

 

Uz sve navedeno, loop.rs nudi i brojne druge benefite za svoje korisnike, od kojih je među najzanimljivijima kategorija: “Glas tržišta”. Ovo je mesto na kom potencijalni kandidati mogu učiti od samih poslodavaca i njihovih iskustava, dok poslodavci na ovaj način dobijaju priliku da direktno utiču na razvoj kandidata i njihovo bolje razumevanje poslovne politike same kompanije. Takođe, vrlo korisna opcija je i oglašavanje događaja poput radionica, kurseva, treninga, konferencija i usavršavanja.

Novina koju loop tim priprema za vas jeste uvođenje mogućnosti feedback-a kompanija u vezi sa statusom prijava koje se nalaze u procesu obrade. Sama web platforma će nastojati na tome da se ovakav vid davanja povratnih informacija promoviše u cilju same promene pristupa ka ovom, vrlo bitnom vidu interakcije između poslodavaca i kandidata.

Ukoliko tražite ili nudite posao, a želite da taj proces učinite što jednostavnijim, bržim i prijatnijim, posetite loop.rs i uključite se u krug drugačijih poslovnih opcija.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>