• 6

Od danas prijave za subvencije za kupovinu bicikala

Zahtevi se podnose elektronski

  • 6
Bicikl, auto, nosač za bicikl

Foto: Pixabay

Udruženje "Jugo cikling kampanja", koje je pobedilo na konkursu Grada Beograda, danas će raspisati javni poziv za finansiranje kupovine bicikala, za šta je Grad izdvojio deset miliona dinara, a tim povodom zamenik gradonačelnika Goran Vesić pozvao je sugrađane da se prijave za subvencije za kupovinu bicikala.

On je naveo da je ovo jedna od mera za smanjenje zagađenosti vazduha predviđenih Akcionim planom kvaliteta vazduha u Beogradu i dodao da će javni poziv za pružanje podrške građanima za kupovinu bicikli kao ekološki prihvatljivog transporta biti objavljen pod sloganom "Kupuješ bajk? Uštedi 5.000".

Vesić je pojasnio da će konkurs biti objavljen na sajtu udruženja www.bicikl.info, kao i da se zahtevi podnose elektronski sutra od sedam sati, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Dodao je da pravo učešća na ovom pozivu imaju sva fizička lica koja imaju važeću ličnu kartu s prebivalištem na teritoriji Beograda.

"Pojedinačni iznos sredstava koji se dodeljuje građanima po ovom javnom pozivu je 5.000 dinara. Pozivam sve Beograđanke i Beograđane da se jave na javni poziv i iskoriste subvencije koje Grad Beograd daje za kupovinu bicikala", dodao je Vesić.

Video: Čadež na e-trotinetu stigao u Palatu Srbije: Za manje zagađenja vazduha i više biciklističkih staza

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>