• 0

Objavljen konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti

Objavljen je konkurs za Idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti nakon više od osam decenija - najavila je premijerka Srbije.

  • 0
Fakultet muzičke umetnosti

Foto: Wikimedia/Bojan Cvetanović

Premijerka Srbije Ana Brnabić objavila je na svom Tviter profilu da je objavljen konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti (FMU).

- Nastavljamo sa investicijama u kulturu i obrazovanje. Objavljen je konkurs za idejno rešenje nove zgrade Fakulteta muzičke umetnosti. FMU se od 1937. nalazi na "privremenoj" lokaciji u parku Manjež i nakon više od osam decenija, dobiće zgradu kakvu zaslužuje - napisala je Brnabić.

 

Premijerka naglašava da studenti više neće morati da vežbaju po hodnicima, ćoškovima i toaletima kao do sada, već da će imati najbolje moguće uslove.

- Imaće najbolje uslove jer ovo dugujemo i njima i našoj kulturi. Pored ovoga, ulažemo i u rekonstrukciju i dogradnju Fakulteta likovne umetnosti, kao i Fakulteta primenjene umetnosti u Beogradu - napisala je premijerka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>