• 1

Put Zagorica -Topola do kraja godine: "Ne možemo bez puta do kuće"

Prethodnih nekoliko godina rekonstruisano je više od 2.000 kilometara lokalnih i državnih puteva

  • 1
Tomislav Momirović

Foto: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je danas, sa svojim saradnicima, nekoliko saobraćajnica u opštini Topola, na kojima se izvode radovi rekonstrukcije i asfaltiranja.

Danas su počeli radovi u Zagorici, na putu u pravcima Zagorica-Topola i Zagorica-Mladenovac, a Momirović je tom prilikom rekao agenciji Tanjug da će taj put skratiti deonicu od Topole ka Mladenovcu za pet, šet kilometara i da će biti gotov do kraja godine.

Prema njegovim rečima, prethodnih nekoliko godina rekonstruisano je više od 2.000 kilometara lokalnih i državnih puteva.

"Ovaj put je trebalo da se uradi još šezdesetih godina. Svaka kuća će dobiti svoj put, samo pokažimo malo strpljenja. Naš fokus je da ljudi dobiju prostor, da oni izađu u svet kvalitetnom infrastrukturom, putevima. Ne možemo u 21. veku da živimo tako što nemamo put do kuće", rekao je Momirović, nakon čega je obišao i radove u naselju Šume.

Povodom početka radova na saobraćajnici u Zagorici okupio se veliki broj ljudi, što najbolje pokazuje značaj ovog puta za meštane.

"Ovaj put je naš prozor u svet. Ovo je voćarski kraj i dobra infrastruktura nam je neophodna kako bi naša roba stizala do kupca. Jako je važno i za ove nove generacije, da se ne muče kao mi, već da imaju uslove za život na selu", rekao je Momčilo Vasiljević, jedan od meštana Zagorice.

Pored putnog pravca Zagorica- Livade - Vis, gde je vrednost radova 22,5 miliona dinara, izvode se radovi i na putnom pravcu Šume -Gornje Trnava, za šta je izdvojeno 180 miliona dinara.

Takođe u opštini Topola vrši se i rekonstrukcija puteva Šume-Crveno Brdo, Gorovič-Šume, Lipovac - Karaula - Mitrovčić, Vojkovac - Rudnik, Vojkovac - Debljak, Pavlovac - Crveno Brdo, a saobraćajna signalizacija postavlja se u zoni autobuskih stajališta u mestu Belosavci.

Video: Drobnjak o Momiroviću: Malo nas je grdio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>