• 0
 ≫ 

U Dubaiju otvoren Poslovni hab Srbije

 ≫ 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je otvorio srpski paviljon na najvećoj Svetskoj izložbi EKSPO 2020 u Dubaiju, danas je otvorio i srpski poslovni hab

  • 0
Biznis Hab Srbije Foto: Tanjug/Lijana Stanković

U Dubaiju je danas otvoren poslovni hab Srbije, gde će više od 1.000 velikih i malih firmi iz Srbije imati sastanke sa predstavnicima kompanija iz celog sveta. Hab će biti otvoren narednih šest meseci, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prilikom otvaranja poručio da je logistika koja se pruža privrednicima jako važna, kao i pravljenje kontakata, poslova i prijateljstava.

- Nekada je važno i prvo sklopiti prijateljstvo koje u budućnosti donosi rezultate. Siguran sam da ćemo napraviti nešto opipljivo za našu zemlju. Emirati su prijateljska zemlja i ovo je trenutak da naši proizvodi nađu mesto na tržištu Emirata, ali i zemalja u regionu i dalje ka Dalekom istoku. Odavde možemo da napravimo proboj ka Indiji, Kini, Pakistanu... - rekao je Vučić.

Predsednik Privredne komore, Marko Čadež rekao je da će poslovni hab Srbije biti otvoren narednih šest meseci.

- Očekuje se da će hab posetiti 1.000 firmi i da će uspostaviti poslovne kontakte - rekao je Čadež.

Srpski poslovni hab otvoren je u okviru održavanja najveće Svetske izložbe EXPO 2020. u Dubaiju.

Predsednik industrijskog parka "Dubai saut" uručio je sertifikat o otvaranju srpskog poslovnog haba Marku Čadežu, koji je zahvalio prijateljima iz UAE i istakao da je taj prostor za privrednike iz Srbije otvoren zahvaljujući državničkim vezama Vučića.

Čadež je rekao da je već došlo danas više od 100 privrednika iz Srbije, a da će ostali doći kasnije i da će imati sastanke sa firmama Emirata, SAD, Švajcarske.

- Naš tim vam je na raspolaganju da vam pomognu da dođete do novih posova, da iskoristimo tu šansu. Nema zuno zemalja koji imaju ovakav prostor da naprave nove poslove - rekao je Čadež.

Pozvao je i male i srednje firme iz Srbije da dođu i iskorite tu prililku i naglasio da hab nije samo za velike kompanije.

Mi ćemo vam pomoći da napravite posao, poručio je Čadež i dodao da je sa tim habom otvoren put za nove poslove, prijateljstva i partnerstva. Inače, tema nastupa Srbije na Svetskoj izložbi u Dubaiju je "Srbija stvara ideje - Inspirisani prošlošću, kreiramo budućnost", a sam program nastupa je poveren nacionalnoj platformi "Srbija stvara".

Video: Burdž Kalifa u bojama srpske zastave

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>