• 2
 ≫ 

Beogradske elektrane: Neće biti problema sa grejanjem ove sezone

 ≫ 

Građani neće imati problema sa snadbevanjem toplotnom energijom u narednom periodu, imaćemo dovoljno energenata da obezbedimo tople domove - istakao je direktor Rade Basta

  • 2
Tople probe u Beogradu, grejanje, Goran Vesić, Aleksandar Antić, JKP Foto: Skupština grada Beograda

Povodom izjave predsednik Srbije Aleksandra Vučića u Kranju da će i Srbiju zahvatiti velika energetska kriza, direktor JKP "Beogradske elektrane" Rade Basta oglasio da su "Beogradske elektrane" preduzele sve potrebne mere i napravile krizni štab, kako da prevaziđu ovu grejnu sezonu.

- "Beogradske elektrane“ imaju rešenje, tako da građani neće imati problema sa snadbevanjem toplotnom energijom u narednom periodu koji je ispred nas. Ova velika energetska kriza pogađa celu Ervopu, jer cena gasa dostigla neverovatnih 1.400 dolara na 1000 kubnih metara - istakao je Basa.

On dodaje da građani Beograda ne moraju da brinu.

- Imaćemo dovoljno energenata da obezbedimo da ljudima budu topli domovi. Zahvaljujem se našem predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što se bori da omogući redovno snadbevanje gasom i strujom. S druge strane, ne mogu da shvatim da Ministarstvo rudarstva i energetike nije napravilo krizni štab po pitanju energetske krize i sazvalo hitan sastanak za rešavanje ovog gorućeg problema. Apelujem na Ministarstvo rudarstva i energetike da hitno preduzme sve potrebne mere za rešavanje energetske krize u Srbiji - navodi Basta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>