• 4

Trgovina Francuske i Srbije premašila milijardu evra, samo Tigar uložio više od 100.000 evra

Novi predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istako je da je prioritet te organizacije sveobuhvatna podrška njenim članovima

  • 4
Gume za sve sezone, univerzalne gume, all season tyres

Foto: Shutterstock

Ekonomski odnosi Francuske i Srbije stalno napreduju, a protekle godine je trgovinska razmena dveju zemalja premašila milijardu evra, izjavio je otpravnik poslova Ambasade Francuske Fatih Akcal na svečanosti koju je u hotelu Hajat priredila Francusko-srpska privredna komora (ČIFS).

Akcal je zahvalio francusko-srpskoj poslovnoj zajednici na konstantnom radu na jačanju ovih odnosa i izrazio uverenje da će skori dolazak novog francuskog ambasadora dodatno podstaknuti bilateralnu razmenu, jer će njegov prioritet biti pospešivanje ekonomske saradnje.

Novi predsednik Francusko-srpske privredne komore Dragan Stokić istako je da je prioritet te organizacije sveobuhvatna podrška njenim članovima, ali i pružanje operativne pomnoći svim preduzećima koja žele da rade na srpskom tržištu.

On je podsetio da su efikasnost Komore prepoznala i korejska, čileanska, kao i neka američka preduzeća s kojima je ČIFS radila. U toku svečanosti uručene su i dve Gran pri nagrade u oblasti društveno odgovornog poslovanja i inovacija.

Prvi Gran pri dobila je komapnija "Tigar tajers", koja posluje u sastavu "Mišlen grupe" za projekat pod nazivom “Growing together” namenjen lokalnoj zajednici u oblastima obrazovanja, zdravstva, bezbednosti i ekologije.

"Tigar" je u ovaj projekat prošle godine uložio više od 100.000 evra, a od 2013. u različite projekte tog tipa preko dva miliona evra.

Druga Gran pri nagrada, u oblasti inovacija, dodeljena je startapu Eko Bio Invest za proizvodnju inovativnog materijala BioSol, sličnog plastici po karakteristikama, ali organskog i prirodnog porekla.

Materijal su certifikovale evropske i američke laboratorija kao netoksičan i biorazgradiv.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srle

    7. oktobar 2021 | 15:19

    Ubedljivo najmanja ulaganja u Pirot ima Tigar tyres u odnosu na ostvaren prihod. Dovoljno je samo reći da nijedan sportski klub ne žele da pomognu.

  • Djole

    7. oktobar 2021 | 16:39

    Naslov je takav kao da je tigar dao neke ogromne pare a ne samo 100k. Sta je to nista. Za te pare ne moze ni masina a kamoli nesto drugo

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>