• 1

Objavljeni testovi globalne kompanije: Koja je najbrža mobilna mreža u Srbiji ove godine?

Primera radi, kapacitet mobilne mreže na teritoriji Sombora povećan je za više od 100 odsto, Novog Sada 81 odsto

  • 1
Mobilni telefon grafika biznis berza Foto: Shutterstock

A1 Srbija je najbrža mobilna mreža u Srbiji u 2021. godini, pokazali su podaci kompanije Ookla®, globalnog lidera u praćenju performansi mobilnih i širokopojasnih mreža, testiranju aplikacija i srodnih tehnologija i tvorca aplikacije Speedtest®.

Rezultat je dobijen na osnovu više od stotinu hiljada testova koje su korisnici svih mobilnih operatera u Srbiji uradili od aprila do kraja septembra 2021. godine, a A1 mreža je pokazala nabolje rezultate sa koeficijentom brzine (Speed score) od 56.55 na uređajima sa modernim čipsetom.

Ostvareni rezultat i veliko priznanje dolazi kao posledica višegodišnjeg usmerenja na sveukupno poboljšanje kvaliteta. Da bi u ovome uspela, kompanija je izgradila mrežu koja obuhvata blizu 2.300 baznih stanica koje pokrivaju 98% stanovništva, i u taj razvoj investirala više od 120 miliona evra u poslednjih pet godina, od kojih je upravo 2021. rekordna godina u smislu investicija.

Dodatna infrastrukturna proširenja pokrivaju celu zemlju, posebno područje Beograda i Vojvodine. Čak 70 odsto A1 mreže je osetno poboljšano, navodi se. Primera radi, kapacitet mobilne mreže na teritoriji Sombora povećan je za više od 100 odsto, Novog Sada 81 odsto, a Kruševca i Kraljeva više od 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Video: Ukoliko se dvoumite koji telefon da kupite, posetite Festival mobilnih telefona

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    8. oktobar 2021 | 16:31

    Najgora mreža definitivno. Beda nema signal na pola Niškog autoputa

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>