• 18
 ≫ 

Turisti iz Berlina preseo boravak na jadranskoj obali: "Kakva pljačka, kakve su ovo sulude cene?"

 ≫ 

Sulude cene su i u restoranima, navodi ovaj gost

  • 18
Dubrovnik, Stradun Foto: Shutterstock

"Sat vremena parkinga je 5,5, evra, ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 evra", ironično je rekao i dodao da se suludo visoke cene nastavljaju i u drugim uslugama, posebno u restoranima i kafićima.

Jackthebackpacker, Tiktoker iz Berlina doputovao je u Hrvatsku, u Dubrovnik, ali nije baš oduševljen kao mnogi drugi turisti. Snimio je video i objasnio šta ga je razočaralo u tom gradu na obali.

Odmah na početku naglasio je kako misli da je ovo jedan od onih gradova koji samo želi da izvuče poslednji novčić iz džepa turista.

“Sat vremena parkinga je 5,5, evra, ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 evra”, ironično je rekao i dodao da se suludo visoke cene nastavljaju i u drugim uslugama, posebno u restoranima i kafićima, piše Večernji list.

“Porcija prženih krompirića je 5,5 evra, hamburger 11, što i nije toliko strašno, ali onda opet Koka Kola 5,3 evra? Kakva pljačka.”

Požalio se i na gužvu u gradu koja je nepodnošljiva i zbog koje ne može da obiđe sve što jedan turista želi da vidi.

“Ovo je još jedna velika prevara – ako želite da šetate poznatim zidinama, morate da platite čak 26 evra! Imaju i selfi muzej u kojem možete da se slikate. Ko bi to hteo?” Za kraj je rekao kako mu se sviđaju cene fast food restorana i supermarketa jer su jedine realne – sendvič je platio 3 evra.

“Ne želim da budem previše negativan, ima lepih stvari ovde, ali ima i boljih destinacija. Suludo skupo!”

Video: Uzeo sobu sa najlepšim pogledom u Grčkoj: Neko gleda u more, a on gleda u ciglu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Artur

    9. oktobar 2021 | 06:26

    U Dubrovniku sve sto valja je izradila Mletacka Republika, ovo sto su Hrvati izradili su kuce i nekoliko zgrada van jezgre grada.

  • NN

    9. oktobar 2021 | 06:25

    Da,ali osim Straduna nemas ti tu sta vise vudjeti, lose su plaze, parkinzi i usluge skupe, prljav je grad, malo vise prenabucen nego sto tteba.

  • Bel er

    9. oktobar 2021 | 08:04

    Ne znam po čemu je taj dubrovnik toliko poseban. Talijanski grad kao i svaki drugi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>