• 0
 ≫ 

Prilika za Srbiju da obnovi dominaciju na tržištima

 ≫ 

Među članicama pokreta su i finansijski moćne zemlje i potencijalni ulagači u srpsku privredu

  • 0
Alternativne investicije bitnis

Foto: Shutterstock

Zemlje okupljene u Pokret nesvrstanih veliki su ekonomski potencijal, kako pre šest decenija tako i danas, što predstavlja odličnu priliku za privredu Srbije da obnovi nekadašnje dominantne pozicije na tim velikim tržištima, u sektorima poput građevinarstva, agrara i infrastrukture do IT-ja i najsavremenijih tehnologija.

Među članicama pokreta su i finansijski moćne zemlje i potencijalni ulagači u srpsku privredu, poruka je današnjeg Poslovnog foruma održanog na marginama jubilarnog skupa povodom 60 godina osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, saopšteno je iz Privredne komore Srbije.

Tradicionalno dobri odnosi zemalja članica Pokreta nesvrstanih predstavljaju osnovu za dalje povezivanje naših privreda i otvaraju prostor za uravnoteženiji ekonomski rast i razvoj na globalnom planu, kao i smanjenje postojećih socijalno-ekonomskih razlika.

Istovremeno, pružaju mogućnost za ujedinjenu borbu na planu ublažavanja negativnih efekata klimatskih promena, što svakako predstavlja jedan od najvažnijih zadataka današnjice, dodaje se u saopštenju.

Video: Vučić sa zvaničnicima pred početka Samita nesvrstanih

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>