• 0

NIS se jedini javio za Petrohemiju, sledi zvanično preuzimanje

Pristigla je jedna prijava u predviđenom roku

  • 0
Petrohemija Printskrin: Youtube/Radio-televizija Vojvodine

Kompanija NIS jedina je dostavila prijavu za učešće u postupku privatizacije HIP - Petrohemije, potvrđeno je u Ministarstvu privrede.

Na javni poziv za izbor strateškog investitora za Akcionarsko društvo za proizvodnju petrohemijskih proizvoda, sirovina i hemikalija HIP - Petrohemija Pančevo pristigla je jedna prijava u predviđenom roku.

Ministarstvo privrede u saopštenju podseća da je pozvalo 9. septembra sva zainteresovana domaća i strana pravna lica da učestvuju u postupku privatizacije modelom strateškog partnerstva dokapitalizacijom privrednog društva HIP - Petrohemija i podnesu svoje prijave za izbor strateškog investitora.

Predmet javnog poziva, koji je zatvoren juče u 12 časova, bio je izbor strateškog investitora koji novčanom dokapitalizacijom subjekta privatizacije u iznosu od 150 miliona evra postaje vlasnik najviše 90 odsto udela.

Komisija za sprovođenje modela strateškog partnerstva, imenovana od strane Vlade Srbije, u narednim danima preduzeće aktivnosti na oceni dostavljene dokumentacije i ponude, na osnovu čega će dostaviti predlog daljih koraka vladi na odlučivanje.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>