• 2

Sva javna preduzeća spremna za zimsku sezonu: "Imamo dovoljno gasa, goriva, peleta..."

"Obezbedili smo dovoljne količine energenata kako gasa, mazuta, peleta, tako i struje za sva javna preduzeća", napomenuo je Vesić

  • 2
Goran Vesić

Foto: Skupština Grada Beograda

Sva javna preduzeća u Beogradu apsolutno su spremna za zimsku sezonu, konstatovano je danas na drugom sastanku Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju energijom na teritoriji grada Beograda.

"Obezbedili smo dovoljne količine energenata kako gasa, mazuta, peleta, tako i struje za sva javna preduzeća. Apsolutno sva skladišta u javnim preduzećima su puna, uspeli smo da dopunimo ono što nije bilo dopunjeno", preneo je novinarima zamenik gradonačelnika Goran Vesić, nakon sastanka u Starom dvoru.

Što se tiče gradskog prevoza, istakao je da je nabavljeno gorivo za naredna tri meseca, te da je obezbeđen i kompletan gas koji je potreban za grejanje u gradskim toplanama.

"Potpuno smo spremni i koordinisano pratimo situaciju kada je reč o snabdevenošću energentima za grad Beograd, u skladu sa politikom koju vodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi se naša zemlja zaštitila u energetskoj krizi i kako bismo mogli da obezbedimo ono što je potrebno našim sugrađanima", rekao je Vesić.

"Da se hitno uklone kvarovi"

 

Naveo je da je "Beogradskim elektranama" naložio da hitno reše probleme koji su se pojavili što se, dodao je, inače uvek dešava prvih dana kada krene grejanje.

"Juče smo imali 1.057 reklamacija građana na grejanje, što je za oko 100 manje nego prethodne godine, a to znači da rekonstrukcije koje su radili imaju efekta. Sada imaju zadatak da u najkraćem mogućem roku otklone sve probleme koji su se pojavili", istakao je Vesić i dodao da je siguran da će za nekoliko dana to manje više sve biti rešeno.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će se nastaviti sa održavanjem sastanaka Radne grupe za koordinaciju aktivnosti u snabdevanju energijom na teritoriji Beograda.

"Nastavićemo da se sastajemo na nedeljnom nivou, da kontrolišemo stanje što se tiče energenata i na taj način dajemo uputstva našim preduzećima kako da obezbede ono što je potrebno da bi ostvarivali komunalne usluge", rekao je Vesić.

Naveo je da je održao sastanak i sa svim direktorima javnih preduzeća koji su, kako je istakao, dobili zadatak da prilagode svoje planove aktivnosti za narednu godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>