• 0

Hotel tuži banku jer ne razume finansije

U tužbi se navodi kako je banka znala da Palladium nema dovoljno znanja

  • 0
Hotel recepcija

Foto-ilustracija: Shutterstock

Dojče banka našla se u novom skandalu koji bi mogao da je košta 500 miliona evra zbog pomalo bizarne priče o španskom hotelskom lancu koji tvrdi da je prevaren jer se ne razume u finansije.

Španski hotelijeri s Ibice tvrde da im je Dojče bank prodao rizične valutne finansijske izveštaje koje su im donele značajne gubitke. U tužbi navode da je banka iskoristila njihovu naivnost kako bi im prodala proizvode koje uopšte nisu razumeli.

To je ujedno još jedna nezgodna situacija u kojoj optužuju banku za prodaju egzotičnih finansijskih instrumenata malim i srednjim kompanijama u Španiji, zbog čega su neke završile u ozbiljnim finansijskim problemima.

Iz Dojče banke poručili kako će se žestoko braniti na sudu od optužbi Palladiuma, za koje kažu da su potpuno bez osnova. Nemačka banka takođe je naglasila kako je tužba Palladiuma izolovani slučaj te je stoga drugačija od onih za koje je u prošlosti postignuta nagodba.

Palladium ukupno broji 50 hotela u Evropi i Americi, a tvrdi da mu je složene obveznice koje je kupio Dojče bank i predstavio kao sigurnu zaštitu od stečaja, kao i promene kamatnih stopa.

Međutim, naknade koje je ta kompanija u porodičnom vlasništvu kasnije morala da plati, kao i gubici koje je pretrpela, bili su toliko veliki da je Palladium morao da uzme kredite kako bi ih pokrio.

Video: Hotel u kome noć košta 5.000 evra, piće 150: Zavirite u dragulj jezera Komo za one sa dubljim čepom

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>