• 0

Italija rizikuje da je blokiraju zbog kovid potvrda: Prva na udaru luka u Trstu

Zbog ozbiljnosti situacije predsednik italijanske vlade Mario Dragi je jutros pozvao na razgovor lidere najvažnijih sindikata

  • 0
foto Pixabay

foto Pixabay

Italija se sutra može suočiti sa transportnom blokadom, jer su lučki radnici i udruženja auto-prevoznika najavili štrajk kao protest zbog vladine odluke da uvede zelenu propisnicu kao obavezu za pristup radnom mestu.

Predvodnici protesta protiv vladine odluke o obaveznom grin pasu su radnici luke u Trstu, koji su već potvrdili da će sutra blokirati trščansku luku, jednu od najvećih u Italiji i glavnu za transposrt među-kontinenatalne robe.

Predsednik regije Friuli Venezija, Džulija Masimiliano Fredriga, apelovao na lučke radnike da odustanu od blokade jer, kako je rekao, osim ogromne štete koju će naneti ekonomiji grada i regije, paraliza transporta će ekonomski štetiti i samim radnicima.

Prema pisanju medija, najmanje 50 odsto lučkih radnika u Trstu se nije vakcinisalo protiv kovida-19, dok je do sada 80 odsto Italijan imunizirano sa obe doze vakcine.

Zbog ozbiljnosti situacije predsednik italijanske vlade Mario Dragi je jutros pozvao na razgovor lidere najvažnijih sindikata, a agencija Ansa piše da ni vlada nije spremna da povuče svoju odluku o obaveznoj zelenoj propusnici.

Prema pisanju agencije Ansa, tršćanskim lučkim radnicima u protestu mogli bi se pridruže i zaposleni u drugim italijanskim lukama. 

Video: Ovako će izgledati fabrika za proizvodnju vakcine Sinofarm u Beogradu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>