• 0

Vesić u Pragu pozvao češke kompanije da investiraju u Beograd

Vesić je obavestio češke domaćine da će grad Beograd u narednih pet godina kupiti 80 novih trolejbusa

  • 0
Goran Vesić

Foto: Skupština Grada Beograda

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić boravi u Pragu, gde na poziv čeških kompanija predstavlja mogućnost investiranja u Beograd.

Pre sastanka sa predstavnicima čeških kompanija, Vesić je posetio kompaniju „Škoda” gde se sastao sa potpredsednikom Zdenekom Majerom, saopštio je Beoinfo.

Vesić je obavestio češke domaćine da će grad Beograd „u narednih pet godina kupiti 80 novih trolejbusa, kao i 120 tramvaja tako da će uz kupovinu 500 autobusa, na prirodni gas od koji se prvih 100 već nabavlja, značiti potpunu zamenu voznog parka gradskog prevoznika”. Pozvao je kompaniju „Škoda” da učestvuje na tenderima koje će grad narednih meseci da raspiše.

Potpredsednik Majer je obavestio Vesića da je ova kompanija donela odluku da do kraja godine počne proizvodnju tramvaja u Srbiji, u Kragujevcu, preneo je Beoinfo.

Vesić je pozdravio odluku „Škode” da počne sa proizvodnjom u Srbiji i rekao da je zahvaljujući angažovanju predsednika Vučića u Srbiju poslednjih osam godina došlo više od 300 stranih kompanija u kojima radi više stotina hiljada ljudi. Vesić je posebno posetio kompaniju „EP holding”, koja je zainteresovana za ulaganje u energetiku Beograda, toplane kao i nova postrojenja za proizvodnju toplotne i električne energije.

„EP holding” je jedna od najvećih evropskih kompanija u ovoj oblasti, a Vesić je predstavnicima holdinga poručio da su dobrodošli u Beograd i da se radujemo njihovim investicijama. Podsetio je da je Srbija danas jedna od retkih evropskih zemalja koja je energetski stabilna zahvaljujući radu predsednika koji je na vreme obezbedio da Srbija bude snabdevena gasom i drugim energentima.

"Danas je recimo u Češkoj bankrotirao jedan od najvećih dobavljača gasom i električnom energijom, pa se više stotina hiljada domaćinstava našlo u situaciji da država mora da im pomogne da budu snabdeveni. Srbija je spremno dočekala energetsku krizu koja trese Evropu", rekao je Vesić.

Na sastanku sa češkim kompanijama koje su zainteresovane za investiranje u Beogradu, zamenik gradonačelnika Beograda rekao je da su do sada najveće češke investicije bile ulaganje u građevinarstvo i nekretnine.

Zahvalni smo češkim kompanijama koje ulažu u naš grad i svojim investicijama naš grad čine boljim. Pozivamo i ostale češke kompanije u drugim oblastima da investiraju u Beograd, poručio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>