• 2
 ≫ 

Nemački Hangsrohe dolazi u Valjevo: Posao za 1.000 ljudi

 ≫ 

Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme

  • 2
VUCIC HANGSROHE SASTANAK

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Investicioni ugovor između Ministarstva privrede i nemačke kompanije Hangsrohe potpisan je u Beogradu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučić.

Kompanija Hangsrohe planira da otvori novi pogon u Valjevu u kojem će biti zaposleno do 1.000 ljudi.

Ugovore su potpisali državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović i direktor kompanije Hangsrohe za Srbiju Filip Burkle. Nakon potpisivanja ugovora planirane su izjave za medije.

Hansgrohe je nemački proizvođač sanitarne armature i jedan je od najvećih svetskih dobavljača tuša, ručnih tuševa i slavina. U Valjevu planiraju da otvore novu fabriku slavina, početak izgradnje se planira početkom 2022. godine, a puštanje u rad se očekuje 2023.

Ta nemačka kompanija uložiće u najnoviji savremeni pogon u Valjevu 85 miliona evra. Fabrika će se prostirati na 130.000 metara kvadratnih.

Sa 33 trgovačka društva i 22 prodajne kancelarije širom sveta, Hansgrohe se ubraja u malobrojne globalne igrače u sektoru sanitarne opreme.

Zapošljava oko 4.700 ljudi, a svoje proizvode isporučuje u više od 140 zemalja. Grupacija Hansgrohe ima veliki međunarodni domet, a svoje proizvode proizvodi u Nemačkoj, Francuskoj, Kini i SAD-u.

Oko 77 procenata prometa ostvaruje u inostranstvu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>