• 22
 ≫ 

100 evra za žene na selu i starije od 65: "Garantovana socijalna penzija, naša obaveza"

 ≫ 

"Sudbina sela Srbije zavisi od žena a ako mlade žene i devojke reše da ostanu u selima"

  • 22
Srpsko selo, Srbija

Foto: Shutterstock

Naš zadatak kao društva u celini je da u narednom periodu omogućimo da svi stariji od 65 godina, među kojima je najviše žena i to onih sa sela, postanu korisnici socijalne, garantovane penzije, izjavio je ministar za brigu o selu i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije Milan Krkobabić.

On je, kako je saopšteno iz Ministarstva za brigu o selu, na skupu organizovanom u Novoj Crnji povodom Međunarodnog dana žena sa sela, koji se obeležava danas, rekao da je to imperativ vremena u kome živimo i nešto što rade zemlje u okruženju.

"Minimalan iznos od 100 evra koji predlažemo biće im od koristi, ali će im pre svega, potvrditi neophodno lično dostojanstvo. Biće to potvrda da društvo vrednuje njihov rad i da se odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale gajeći i vaspitavajući decu, radeći u domaćinstvu i brinući o svojim porodicama", rekao je Krkobabić.

Prema njegovim rečima sudbina sela Srbije zavisi od žena a ako mlade žene i devojke reše da ostanu u selima, da tu zasnuju porodice, onda će selo živeti.

"Ukoliko želimo da selo živi, treba da stvorimo ambijent da se mlade žene bave preduzetništvom, seoskim turizmom, da osnivaju zadruge, da imaju sopstvene izvore prihoda i budu u poziciji da planiraju, dogovaraju i odlučuju", naveo je ministar Krkobabić.

Video: Vučić: Država će pomoći porodiljama

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Magistar poljoprivrede

    16. oktobar 2021 | 08:42

    E moji vi...... Da se zadovolji penzijom buducom koju polovina nas nece ni docekati. Umesto da subvencionisete selo, seoski turizam, poljoprivrednu proizvodnju, garantovane otkupne cene........ Mi spustamo rep i uvozimo iz unije kako bi oni profitirali a preprodaju nam brazilsko meso i argentinski gmo krompir, mleko u prahu, a nasi ga prosipaju na put jel je skuplja voda u prodavnici od njega. Pronadjite resenje, okrenite se isticnom trzistu, aziji, batalite uniju jednom za svagda.Pitajte Rumune, Poljake......... Sve im sume posekose i oterase, rudna bogatstva, izvore vode..... A omogucili im da budu robovi u njihovim drzavama. KAO STO SAM JA. RADIM I ZIVIM U NEMACKOJ, jel za akademskog gradjanina nema posla u lepoj Srbiji nasoj, cak ni u perionici atomobila.

  • Рј38

    16. oktobar 2021 | 05:40

    "Много" је је само кад туку а иначе никад није касно....100,200,300...захвалне су жене,мајке,сестре са села! Не траже ни педикир, ни маникир....цео живот- терет на леђима,и кад дође старост остане ништа!

  • Zoki

    15. oktobar 2021 | 16:20

    Da nije mnogo 100€ . Xaxaxax pa da ste rekli 300€ pa ajde. Al mi nazalost razmisljamo bolje ista nego nista.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>