• 16

Bande haraju u krugu kompanije Ziđin: Dovode čak i trudnice i decu da kradu otpad

, Telegraf Biznis

Kako je saopšteno iz kompanije u krađama uglavnom učestvuje lokalno stanovništvo, a bilo je slučajeva da je policija privodila i izgrednike iz drugih gradova

 • 16
Bor, industrija, ekologija

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Više od 50 upada kradljivaca sekundarnih sirovina u krug kompanije Serbia Zijin Copper desilo se za samo nedelju dana, i evidentirano je ukupno 859 osoba u pokušaju da ukradu metalni otpad, saopšteno je iz kompanije Serbia Zijin Copper.

Iz kompanije saopštavaju i da će angažovati još jednu firmu koja će se baviti fizičko-tehničkim obezbeđenjima, zbog sve učestalijih upada u krug firme.

- Za nedelju dana dogodila su se 54 upada “trećih lica” sa jasnom namerom otuđenja imovine. U pokušaju da ukradu metalni otpad evidentirano je 859 osoba, a jedanaestoro njih predato je policiji. U nekoliko navrata došlo je i do tuče, povređena su četiri radnika obezbeđenja, a intervenisala je i policija. Sprečeno je otuđenje oko dve tone raznog metalnog materijala, otpadnog bakra, žice, limova i to je rezultat ove neslavne statistike u proteklih sedam dana – kaže rukovodilac Sektora za bezbednu proizvodnju Saša Perišić.

Kako je saopšteno iz kompanije u krađama uglavnom učestvuje lokalno stanovništvo, a bilo je slučajeva da je policija nekoliko puta privodila i izgrednike iz drugih gradova. Nije tajna, da se u ove svrhe “regrutuju” i maloletne osobe kao i trudnice.

- Ima i dosta žena i dece, a zakon kaže da se nad decom ispod 14 godina i ženama koje su u drugom stanju ili kažu da su trudne ne sme primenjivati sila. Takođe, oružje se može upotrebiti samo u krajnjoj nuždi, što je za procenu veoma diskutabilno. Kako onda reagovatiu situaciji kada do sukoba dođe sa 30 ljudi, koji u rukama imaju metalne predmete kojima mogu naneti teške povrede? Službenici obezbeđenja koji imaju iskustva kroz postupke u tužilaštvu i na sudu, kažu da imaju utisak da su kod nadležnih državnih organa lopovi zaštićeniji od njih – ističe Perišić.

On je pozvao sve one koji imaju ingerencije da regulišu otkup sekundarnih sirovina kako bi svi oni koji donose prikupljeni metal imali obavezu da se evidentiraju, ali i da dokažu poreklo sekundarne sirovine.

Video: Žena preskočila šank i pokupila pazar: Krađa u objektu za prodaju kafe na Palilulskoj pijaci

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Joja sa Kozare

  Karamba karambitaaa

  1
  0

  Podelite komentar

 • Hulk

  Vođe bandi su Tarzan Jovanović, Sandokan Marinković i Maradona Kostić.

  3
  0

  Podelite komentar

 • Miodrag

  Rat mandova i kineza, osećam se ko da sam u Aziji.

  3
  0

  Podelite komentar

Google preporuke