• 0

Rimac dobio milione evra od države: Zašto projekat još nije gotov?

Navodi se da je za ovu situaciju kriva pandemija

  • 0
Rimac, Bugatti, Porsche

Foto: Rimac Automobili

"Rimac Automobili" dobili su 52,2 miliona kuna (skoro 7 miliona evra) za projekt koji je trebalo da bude gotov ovog leta. Ipak, Rimac je zatražio produženje i ono mu je odobreno.

Iz HAMAG-BICRO-a su potvrdili za Slobodnu Dalmaciju da homologacija nije izvršena, te je Rimcu zbog pandemije odobreno odlaganje projekta. Kažu kako firma "Rimac Automobili d.o.o." projektom KK.01.2.1.01.0040 namerava da razvije i homologizuje električni superautomobil koji će biti novitet na globalnom tržištu.

Piše i kako će, nakon završetka projekta, proizvod biti na TRL 8 nivou tehnološke spremnosti za komercijalizaciju na globalnom tržištu.

"Cilj stvaranja sopstvenog inovativnog proizvoda je ponuditi tržištu jedinstveni proizvod čije je globalno tržište u trenutku prijave projekta procenjeno na 1036 mil. USD godišnje, te će uspešnim završetkom projekta firma biti spremna za komercijalizaciju supersportskog automobila, kao i baterijskih paketa i infotainment sastava", stoji u odgovoru HAMAG-BICRO-a.

Dodaju da je za ovu situaciju kriva pandemija.

"Korisnik je izvestio da je izvršio sve glavne projektne aktivnosti: Razvoj i homologacija supersportskog električnog automobila C2 i Nabavka nematerijalne imovine osim homologacije automobila, što predstavlja finalnu fazu sprovođenja projekta", kažu.

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>