• 0
 ≫ 

Krajem novembra početak gradnje gasne interkonekcije Niš - Dimitrovgrad

 ≫ 

Ovaj gasovod je značajan zbog diverzifikacije pravaca

  • 0
tranzit gasa, gasovod, cevi

Foto: Shutterstock

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je danas u Dimitrovgradu da će krajem novembra početi radovi na izgradnji gasne interkonekcije Niš - Dimitrovgrad.

Ova strateški važna investicija višestruko je važna, posebno u uslovima globalne energetske krize, navela je ministarka.

- Svedoci smo svetske energetske krize koja će se završiti, ali će slične postojati u decenijama ispred nas, jer svi pokazatelji govore da će se i proizvodnja, ali i potrošnja energije uvećavati. Ono što je bitno za nas je da ćemo imati dovoljno toplotne, električne energije i gasa, a građani će energente plaćati po garantovanim cenama. Najvažnija stvar je da naša javna preduzeća nisu bila spremna za ovu krizu - rekla je Mihajlovićeva i dodala:

"Srbijagas pregovara o novom ugovoru sa Gaspromom, ali je to odavno trebalo da uradi, kao što je EPS trebalo bolje da planira remonte, a da ne govorim o tome da decenijama nije bilo investicija u nove kapacitete. Spremili smo zakone, novi investicioni plan i program, i sprovodićemo ih kako bismo bili energetski bezbedni".

Istakla je i da je gasovod Niš - Dimitrovgrad značajan zbog diverzifikacije pravaca, ali i snabdevača gasom. Radovi će, kaže, trajati oko dve godine.

Video: Vučić: U dve faze uloženo 112 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>