• 1

MMF s delegacijom Ministarstva privrede: Teme privatizacija i korpo upravljanje

Razgovarano je o korporativnom upravljanju u državnim preduzećima, kao i planovima za privatizacije subjekata od strateškog značaja

  • 1
Dolari, dinari, Srbija MMF

Foto> Pixabay, A. Nalbantjan, imf.org

Delegacija Ministarstva privrede, na čelu sa Milanom Ljušićem državnim sekretarom, sastala se sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koju je predvodio Jan Кis Martijn, šef misije.

Ovom prilikom sagovornici su razgovarali o korporativnom upravljanju u državnim preduzećima, kao i planovima za privatizacije subjekata od strateškog značaja.

Državni sekretar Ljušić, predstavnike MMF-a upoznao je sa novim strateškim okvirom u oblasti državnog vlasništva i istakao značaj Strategije državnog vlasništva i upravljanja privrednim subjektima koji su u vlasništvu Republike Srbije za period od 2021. do 2027. godine i Akcionog plana.

Ljušić je na sastanku sagovornike informisao o aktuelnom stanju u privatizacionom portfelju Ministarstva privrede, sa fokusom na Petrohemiji i MSК.

Šef misije MMF-a pozdravio je značajan iskorak koji je učinjen u postupku privatizacije Petrohemije, posebno imajući u vidu značaj koje ovo preduzeće ima sa stanovišta fiskalnih rizika.

On je pozvao da se nastavi sa započetim reformama u svim oblastima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komsa od Dulu

    18. oktobar 2021 | 23:33

    Da li je jos neko usao da procita vest zbog smotane novcanice? 😂😂😂

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>