• 0

Kako da postanete dobavljač multinacionalnih kompanija? Rok za prijave produžen

Program je pokrenut 2019. godine i ovo je četvrti javni poziv

  • 0
Biznismen tablet transport luka brod trgovina

Foto: Shutterstock

Rok za prijavu firmi za učešće u Programu podrške privrednim društvima za ulazak u lance dobavljača multinacionalnih kompanija (MNK) u 2021. godini, produžen je do 25. novembra, a budžet za realizaciju programa povećan je sa 230 na 374 miliona dinara, objavila je Razvojna agencija Srbije (RAS).

Reč je o višegodišnjem programu usmerenom na jačanje poslovnih kapaciteta domaćih privrednih društava kako bi postali dobavljači velikih multinacionalnih kompanija ili proširili postojeću saradnju sa njima.

Program je namenjen proizvođačima u sektorima automobilske industrije, uređaja i komponenti za automobilsku industriju, obrade metala, proizvođačima mašina i opreme za druge namene.

Takođe i sektoru gume i plastike, proizvođačima kućnih aparata i delova za te aparate, kao i sektoru električnih i elektronskih sistema i elemenata za ove sisteme.

Program je pokrenut 2019. godine i ovo je četvrti javni poziv, a kroz tri dosadašnja je mere intervencije i sredstva dobilo 39 domaćih privrednih društava.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari