• 0

Britanska modna kuća ima novog izvršnog direktora: Vreme je za oproštaj od Versaćea

Predsednik kompanije, Geri Marfi, kaže da je "Džonatan iskusan lider sa snažnim rezultatima u izgradnji globalnih luksuznih modnih marki i podsticanju profitabilnog rasta"

  • 0
Burberry, prodavnica, kompanija, brend, logo

Foto: Tanjug/AP

Britanska modna kuća Barberi imenovala je Džonatana Akerojda za svog novog izvršnog direktora od aprila sledeće godine, a on je inače veliko ime u svetu mode, kao šef Versaćea i nekadašnji glavni u kući Aleksandar Mekvin.

Na poziciji izvršnog direktora u Barberiju trenutno je Mark Gobeti.

Grupa stara 165 godina tražila je zamenu za Gobetija od juna, kada je on šokirao sve najavivši svoj odlazak, tek što je stigao na "pola puta" svog opsežnog plana da dodatno preokrene i unapredi britanski brend.

Akcije Barberija, koje su povećale gubitke od objavljivanja vesti od Gobetijevom odlasku i trgovale za 19% niže na nivou iz juna, u sredu su porasle za 1%.

Predsednik kompanije, Geri Marfi, kaže da je "Džonatan iskusan lider sa snažnim rezultatima u izgradnji globalnih luksuznih modnih marki i podsticanju profitabilnog rasta". Tokom svog radnog staža u Versaćeu, Akerojd je ubrzao rast italijanske kompanije.

Nadgledao je prodaju kuće američkom brendu "Michael Kors", 2018. Prodaja koju je ostvario Versaće u poslednjem kvartalu donela je prihod od 240 miliona dolara, što je za 158% više u odnosu na prethodnu godinu. Pre nego što se pridružio Versaćeu, Akerojd se bavio "preokretom" britanskog luksuznog brenda Aleksandar Mekvin, od 2004-2016. godine.

Inače, Gobetijev odlazak opisan je kao "lična odluka o povratku u Italiju", gde će voditi italijansku grupu luksuzne robe Feragamo. On će napustiti Barberi 31. decembra.

Video: Naličje operacije Bugatti-Rimac: Nemci kontrolišu većinski paket hrvatske kompanije

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>