• 1

Ako kupujete kartu za SAD u jednom smeru, ovaj grad može biti vaša "loto sedmica"

Teksaški biser, kažu stručnjaci, ima veliki potencijal

  • 1
Ostin, Teksas

Ostin, Teksas / Foto: Shhutterstock

Možemo reći da je moć San Franciska i, uopšte, Kalifornije odnosno Silicijumske doline, donekle počela da slabi onog momenta kada je napredna kompanija Tesla odlučila da svoje sedište preseli u Ostin (Teksas).

Kompanija "BiggerPockets" iz Kolorada sada navodi 4 razloga zbog kojih bi trebalo razmotriti opciju ulaganja upravo u ovaj grad.

Na prvom mestu je jako poslovno tržište, a odličan primer su tehnološke kompanije koje hrle u Ostin, kako ovih dana, tako i tokom krizne 2020. godine. Primetno je, navodi se, da su preseljenjem u teksaški grad značajno uvećale vrednost svojih nekretnina.

Na drugom mestu su atraktivna mesta koja nude zabavu, dobru hranu, edukaciju, a koja su pogodna za porodice, ali i samce i parove koji žele da se "skrase" i izgrade svoj dom.

Još jedna prednost Ostina je napredak u domenu kvalifikovane radne snage, što automatski znači veću potražnju za iznajmljivanjem/kupovinom kuća i stanova, tako da se nekretnine relativno brzo prodaju.

Procenat ukupnih zajmova je nizak u odnosu na nacionalni prosek: iznosi 0,4 odsto naspram 1,1 odsto - procenat koji se beleži na nivou cele zemlje. To se navodi kao četvrti razlog zbog kojeg bi trebalo da razmotrite Ostin, kao grad za život i rad.

Još letos se šire govorilo o ovom gradu kao mestu koje ima potencijal i koje rapidno postaje centar IT zbivanja. Podsećamo, glavni grad Teksasa zabeležio je neto priliv od 217 radnika softverskih i informacionih tehnologija na 10.000 postojećih, prema podacima od maja 2020. do aprila 2021. koje je pružio LinkedIn.

To je najbolja stopa neto migracije među 35 gradskih područja sa bruto tehnološkom migracijom od najmanje 2.000 korisnika LinkedIn-a u poslednjih godinu dana. Poslovi se takođe "slivaju" na mesta poput Džeksonvila (Florida) i Denvera (Kolorado).

Video: Najveći pad Fejsbuka u istoriji: Sve o apokalipsi na društvenim mrežama i koliko je para izgubljeno

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gandra

    25. oktobar 2021 | 23:25

    E ovo vam se zove razvoj. Kad iz kalifornije ljudi migriraju. A ne zabokrecina od beograda koja postaje sve dublja septicka jama

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>