• 0

Restorani opet rade ali džaba: Ovaj biznis je uzeo maha i nema nameru da stane

Kompanija je podstaknuta sporazumom sa Amazonom da korisnicima Amazon Prime-a ponudi besplatan pristup godinu dana svojoj premium pretplatničkoj usluzi Deliveroo Plus

  • 0
Dostava hrane

Foto: Shutterstock

Ljudi i dalje naručuju milione obroka za poneti, uprkos ponovnom otvaranju restorana širom Velike Britanije. Međutim, kompanija za isporuku hrane, Deliveroo, rekla je da prosečna cena po narudžbini opada: sa 24,20 funti od pre godinu dana na 23,80 funti.

Deliveroo je izvestio o povećanju narudžbina u Velikoj Britaniji za 59% u periodu od jula do septembra, delimično i zahvaljujući novim partnerstvima sa Amazonom i Morisonsom. Imali su 35,8 miliona narudžbina u Velikoj Britaniji i Irskoj, u poređenju sa 22,6 miliona u istom periodu 2020. godine.

- Očekujemo dalje snažne performanse u ostatku godine - rekao je Vil Šu, osnivač i izvršni direktor. Uzimajući u obzir međunarodne narudžbine, brojka se popela na 74,6 miliona, u odnosu na 45,4 miliona, što je rast od 64%. Rečeno je da je prosečan kupac naručivao 3,3 puta mesečno, u periodu od jula do septembra, iako su mere bile ublažene.

Dakle, očito je da ovaj biznis nastavlja da cveta, i to ne samo u svetu već i kod nas, o čemu smo nedavno i pisali. Osim toga, ako vam se prijede pica u ponoć, logično, nemate gde napolju da je pojedete ili vas mrzi da izlazite iz toplog kreveta. Na scenu tada stupa dostava hrane. Ali, to dolazi sa određenom cenom - posebno ako je loše vreme.

Kompanija je podstaknuta sporazumom sa Amazonom da korisnicima Amazon Prime-a ponudi besplatan pristup godinu dana svojoj premium pretplatničkoj usluzi Deliveroo Plus. To je rezultiralo udvostručenjem broja članova ove kompanije za dostavu, koja nudi besplatnu neograničenu dostavu za narudžbine iznad 25 funti.

Takođe je rečeno da su im koristile nove brze usluge nabavke namirnica, poznate pod imenom Deliveroo Hop, koje su u partnerstvu sa Morisonsom pokrenute u septembru. Međutim, prosečan broj mesečno aktivnih potrošača pao je sa 7,8 miliona u drugom kvartalu na 7,5 miliona u trećem kvartalu.

U Velikoj Britaniji i Irskoj, bruto vrednost transakcije kompanije pala je u tri meseca, sa 921 miliona funti na 852 miliona funti. Na međunarodnim tržištima, bruto transakciona vrednost pala je sa 818 miliona funti na 742 miliona funti. Deliveroo je rekao da se to odražava na "tipičnu sezonalnost, posebno na evropskim tržištima". Šu svakako ostaje optimista.

Video: Ugostitelji izdržali pandemiju zahvaljujući ovom rešenju: Partner koji nam je pomogao da opstanemo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>