• 8

Roditelji se pitaju zašto još nema refundacije za vrtiće: Evo kada će tačno biti uplata u Beogradu

Pojedine roditelje je iznenadilo što još nema uplate na računu

  • 8
Deca vrtić

Foto: Shutterstock

Pojedini Beograđani pitali su se prethodnih dana kada će refundacija za privatne vrtiće i da li uplata kasni. Kako sazanjemo u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda, isplata će biti u roku.

Roditelji su uglavnom refundaciju novca dobijali početkom meseca pa ih je sada iznenadilo što je prošla i druga nedelja oktobra bez povraćaja subvencija.

Međutim, nije reč o kašnjenju, jer je rok poslednji dan u mesecu, ali je zbog rebalansa grada i gužve u finansijama između ostalog, pomeren i datum uplate.

- Refundacija ne kasni, biće isplaćena do kraja meseca svim roditeljima, što je i u roku - rekli su za Telegraf Biznis u Sekretarijatu za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda.

Kako nam objašnjavaju, sektor se trudi da isplata bude uvek između petog i desetog u mesecu, pa je moguće da je neko pomislio da kasni.

- Čim prođe rebalans, roditelji mogu da očekuju novac na svojim računima, a svakako će to biti krajem tekućeg meseca - navode nam.

Projekat subvencionisanja boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama, za koju nema mesta u državnim, započet je 2015. godine. Na ime refundacije dela troškova do avgusta 2021. godine isplaćeno je 16,9 milijardi dinara. Trenutno Grad Beograd subvencioniše boravak 21.385 dece u 435 privatnih vrtića.

Uslov za ostvarivanje prava na refundaciju jeste da su roditelji odbijeni u državnom vrtiću, nakon čega uzimaju potvrdu o tome, takozvanu odbijenicu, sa kojom mogu dobiti pomoć Grada Beograda.

Video: Tata je probudio za vrtić, ona bukvalno spava i jede

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    22. oktobar 2021 | 13:49

    Pa nije Beograd cela Srbija

  • Boki

    22. oktobar 2021 | 14:07

    A zasto nisu vratili pare za udzbenike?

  • Joka

    22. oktobar 2021 | 23:27

    Isplata refundacija nikad nije od 5.-10. u mesecu, bar nama nikad nije bila,uvek je od 20.-30;a najcesce oko 22.ali kako se ne zure oni uplatiti refundaciju, tako se ja ne zurim uplatiti vrtic.Pre sam uplacivala najkasnije do 5.u mesecu,a sad uplatim i do 17.ladno,jer je to ionako unapred,a ako budu kasnili ladno cu od 20.gledati da tek uplatim,pa nek 30.refundiraju briga me.Sramotno je da priv.vrtici od drzave po detetu povlace 22.000 hilj.din i jos 6.000 hilj.od roditelja,a pri tom su u nasem vrticu od septembra povisili cenu za 2.800 din.i to placaju roditelji ukupna cifra vrtica je 30.800 din. realno na dete toliko ne potrosimo kuci sa sve garderobom, pelenama i svim troskovima, a gde da potrose oni,a jos im nosimo i pelene, maramice,kreme sve sto treba😤😤😤

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>