• 3
 ≫ 

Prodata dva placa u Beogradu: Zemljište na Lisičjem potoku otišlo za 151 milion dinara

 ≫ 

Prema planskom dokumentu, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima

  • 3
na prodaju

Foto: Pixabay

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da je građevinsko zemljište u javnoj svojini Grada Beograda prodato za 206 miliona dinara na javnim nadmetanjima koja su održana u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.

"Investitori su se nadmetali za dve lokacije u prostornoj celini ''Lisičji potok'' na opštini Savski venac. Zemljište površine 1.741 kvadratni metar u Ulici Diane Budisavljević prodato je investitoru po ceni od 151 milion dinara, dok je druga lokacija površine 1.087 kvadratnih metara u Ulici Aleksandra Tirnanića Tirketa prodata po ceni od 55 miliona dinara - precizirao je Vesić.

Prema planskom dokumentu, dodao je, obe lokacije se nalaze u površinama za stanovanje sa delatnostima, gde su planirane zgrade visokog standarda stanovanja tipa retke izgrađenosti sa većim brojem stanova, saopštio je gradsi Sekretarijat za informisanje.

"Pored prihoda od prodatog zemljišta, investitorima će u postupku pribavljanja građevinske dozvole, a u skladu sa zakonom i gradskim odlukama, biti obračunat doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta, što će biti dodatni prihod u budžetu Grada", naglasio je zamenik gradonačelnika.

Video: Stan u Beogradu ili na Zlatiboru: Šta je isplativije i unosnije?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    23. oktobar 2021 | 13:12

    Baš me zanima šta će se tu naći kad krenu radovi a svi znamo šta.

  • Gbear

    23. oktobar 2021 | 16:02

    Super a kad ce drzava da mi vrati zemlju na slaviji, bulevaru, lionu..?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>