• 3

Balkanac (20) prodao stanove koji ne postoje, ukrao milione: Klasičan recept na ovim prostorima

U Srbiji pojedini nisu dočekali pravdu na sudu

  • 3
Kupovina stana, izdavanje

Foto: Shutterstock

O mladiću koji je na području Zagreba prevario više ljudi tako što im je prodao stanove koji ne postoje već se pisalo. U prvom navratu pričalo se o materijalnoj šteti od 600.000 kuna. Međutim, policija je otkrila još nekoliko slučajeva.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke intenzivnim srovođenjem kriminalističkr istrage, tokom koje je već potvrđena sumnja da je 20-godišnjak oštetio tri osobe za više od 600.000 kuna sada su potvrdili i sumnju da je on počinio više kaznenih dela „Prevara“ i kazneno delo „Krivotvorenje isprave“ na štetu četiri muškaraca starosti 41, 57, 41 i 79 godina kao i dve ženske osobe starosti 58 i 59 godina.

Naime, sumnja se da je 20-godišnjak oštećene dovodio u zabludu da će na području zapadnog dela Zagrebu izgraditi stambenu zgradu i to tako da im je prikazivao krivotvorene arhitektonske nacrte stambene zgrade, krivotvoreni ugovor o partensrstvu, krivotvoreni ugovor s izvođačem radova kao i krivotvorene uplate o kupovini keramičke opreme.

Nadalje, oštećene osobe su ujedno potpisivale ugovore o kupovini stanova u još neizgrađenoj stambenoj zgradi pa su račun trgovačkog društva u vlasništvu osumnjičenog, u kojem je on takođe i direktor, uplaćivali avanse za kupovinu stanova.

Materijalna šteta pričinjena ovim navedenim kaznenim delima iznosi oko 2,3 miliona kuna.

Posle dovršenog kriminalističkog istraživanja, a nakon što je već prethodno kaznena prijava podneta Opšinskom državnom odvetništvu, policijski su službenici o svemu do sada obavestili i Opštinsko državno odvetništvo u Zagrebu.

Prevare sa kupovinom stanova bile su prisutne i u Srbiji, naročito pre nekoliko godina kada je gotovo po pravilu na jedan stan dolazilo dva vlasnika. Pojedini nisu ni dočekali pravdu na sudu jer su u međuvremenu preminuli.

Da li se vi sećate sličnog primera? Pišite nam u komentarima.

Video: Unuk rešio da obnovi dedinu kuću staru 200 godina: Veliki deo posla je sam odradio

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>