• 0

Čelnik Tvitera: "Hiperinflacija će promeniti sve i upravo se dešava"

Džek Dorsi se oglasio na društvenoj mreži koju je osnovao, povodom rasta potrošačkih cena u SAD

  • 0
Jack Dorsey

Foto: Profimedia/Thaddaeus McAdams / Shutterstock Editorial

Džek Dorsi, suosnivač popularne društvene mreže Tviter, smatra da će inflacija u SAD eskalirati i da će se stvari znatno pogoršati.

"Hiperinflacija će promeniti sve. To se upravo dešava", tvitnuo je Dorsi pre dva dana, povodom rasta potrošačkih cena u SAD, koji je blizu 30-godišnjeg maksimuma, ali i zbog sve veće zabrinutosti da bi taj problem mogao da bude još veći nego što su kreatori monetarne politike očekivali.

Podsećamo, osim što upravlja mrežom koja ima 206 miliona aktivnih korisnika dnevno, Dorsi je i veliki zagovornik bitkoina.

Navodi da Skver, platforma za obradu debitnih i kreditnih kartica čiji je Dorsi suosnivač, želi da uđe u biznis s rudarenjem ove kriptovalute. Zapravo, Skver već poseduje izvesnu količinu bitkoina i omogućava trgovanje njima.

S druge strane, predsednik Federalnih rezervi, Džerom Pauel, priznao je prošle nedelje da će inflatorni pritisci "verovatno trajati duže nego što se ranije procenjivalo", napominjući da bi mogli da potraju i "sledeće godine".

 

Lider američke centralne banke je dodao da očekuje da će FED uskoro početi da povlači vanredne korona mere podrške privredi, za koje kritičari kažu da su podstakle rast inflacije.

Video: Obećavam da ću biti predsednik koji neće deliti ljude: Pobednički govor Bajdena!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>