• 1

JYSK isplatio zaposlenima više od 50 miliona dinara bonusa

Sistem koji nagrađuje radnike sa vrhunskim rezultatima

  • 1
Jysk

Foto: Morten Rehné

Zaposlenima u najuspešnijoj prodavnici isplaćeni pojedinačni bonusi do gotovo 500.000 dinara

 

Jedna od najvažnijih pogodnosti koje JYSK kao poslodavac osigurava svojim zaposlenima je isplata bonusa koja može da premaši iznose od više stotina hiljada dinara. Kako je danski maloprodajni lanac i tokom 2020./2021. finansijske godine poslovao veoma uspešno, pojedinačni bonusi zaposlenih koji rade u prodavnicama prema ostvarenom rastu prometa dostigli su iznose do gotovo 500.000 dinara. Ukupan isplaćen godišnji bruto bonus iznosi 50.512.103,04 dinara.

Sistem koji motiviše zaposlene i podstiče izvrsnost

 

Vesna Kukić Lončarić, country manager u kompaniji JYSK, istakla je da se ovakav način nagrađivanja pokazao izuzetno uspešnim.

- JYSK je ponosan na ovaj sistem bonusa jer smatramo da motiviše naše zaposlene, a pravila su jako jednostavna i svima poznata. Naime, zaposleni u svakoj našoj prodavnici imaju mogućnost da ostvare bonus u skladu sa rastom prometa pojedine radnje u odnosu na prethodnu godinu. To znači da postoje i razlike u isplaćenom bonusu između samih prodavnica, a visina bonusa zavisi samo od rasta prometa, dakle gornja granica iznosa ne postoji. Ovakav sistem se pokazao veoma uspešnim jer su naši zaposleni motivisani za rad, a budući da se bonus na promet isplaćuje na temelju zajedničkog rada bez obzira na radno mesto u prodavnici, ovaj model podstiče i timsku atmosferu. Na kraju, imamo zadovoljne zaposlene i kupce koji dobijaju najkvalitetniju uslugu - izjavila je Kukić Lončarić.

Jysk

Foto: Sandro Sklepić

Prema istraživanju koje je sprovela The Employer Branding Agency, kompanija JYSK našla se na 22. mestu najboljih brendova poslodavaca na teritoriji Srbije za 2021. godinu. Cilj istraživanja bio je da se odrede najbolji poslodavci iz svakog segmenta privrede kako bi im na taj način odali priznanje, istakli njihovu važnost i podstakli druge poslodavce da ulažu i unapređuju svoje Employer Branding prakse. U okviru istraživanja, javnost Srbije rangirala je poslodavce na osnovu njihove opšte reputacije, želje da budu deo njihovog tima, utiska koji su ranije stekli o poslovanju kompanije i njenom odnosu prema zaposlenima.

Najuspešnije prodavnice

 

Tokom finansijske godine 2020./2021. najuspešniji tim sa najvećim isplaćenim bonusom bio je iz prodavnice na beogradskoj adresi na Karaburmi, a prate ga timovi iz Novog Sada iz Maxton centra i JYSK prodavnice u Kraljevu.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>