• 1

"Hosteli da sarađuju sa stanarima ako bi da rade. Kafići u zgradama ne smeju da zagađuju kao pre"

Vesić je najavio i donošenje Plana akustičnog zoniranja grada, kojom će za svaki deo grada biti utvrđeni izvori buke na osnovu čega će svi ugostitelji moći da uvedu mere zaštite od buke

  • 1
kafić

Foto: Pixabay

- Ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama neće imati pravo na otvoreni plamen i zagađivanje kakvo se do sada često dešavalo u stambenim gradama - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, na sednici Skupštine grada Beograda, obrazlažući Odluku o bližim tehničkim uslovima za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim zgradama.

- Uvodimo i obavezu hostela da pre početka delatnosti zaključi ugovor sa stambenom zajednicom. To radimo zato što se često dešava da neko zakupi veliki stan ili dva i napravi hostel za koji niko u zgradi ne zna. Zato svako obavljanje poslovne delatnosti u zgradi mora da bude u dogovoru sa stanarima, u skladu sa Zakonom o stanovanju. Bez ugovora sa stambenim zajednicama, hosteli neće moći da dobiju dozvolu za rad - istakao je.

Vesić je najavio i donošenje Plana akustičnog zoniranja grada, kojom će za svaki deo grada biti utvrđeni izvori buke na osnovu čega će svi ugostitelji moći da uvedu mere zaštite od buke, naglasivši da će kontrole Komunalne milicije biti rigorozne.

- Imao sam već sastanak sa vlasnicima splavova i svima sam rekao da me ne interesuje ko su, koliko para imaju i ko stoji iza njih, već da neće raditi niko ko bude emitovao buku višu od dozvoljene - kazao je zamenik gradonačelnika Beograda, naglasivši da "niko nema ništa protiv ugostitelja, ali da oni moraju raditi tako da ne maltretiraju druge ljude".

Vesić je takođe rekao da će na taksi stanicama biti omogućeno postavljanje toaleta kao privremenih objekata.

- Možda to ne može baš svuda da se uradi, poput najužeg centra grada, ali na ovaj način možemo da uredimo mnogo taksi stanica. To su, inače, zamolili sami taksisti i mi ćemo to učiniti onako kako treba i u skladu sa urbanim mobilijarom - naveo je.

Obrazlažući Izmene i dopune plana mesta za postavljanje plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada Beograda, podsekretar za privredu, Radenko Durković, rekao je da će biti formirana radna grupa koja će se baviti određivanjem budućih i izmenom postojećih mesta za postavljanje pontona za potrebe javnog prevoza na linijskoj plovidbi. U okviru Odluke o izmeni odluke o osnivanju Slobodne zone Beograd, Durković je najavio njeno proširenje na području Stare Pazove za četiri hektara.

Video: Kako da za 5 minuta izvadite kovid propusnicu: Kompletno video uputstvo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>