• 9
 ≫ 

Gigant u oblasti rentakara naručio 100.000 vozila od Tesle: "To je sada mejnstrim"

 ≫ 

Najpovoljniji auto američke kompanije koju je osnovao Ilon Mask, Model 3, košta oko 44.000 dolara

  • 9
Tesla Model 3

3. Tesla Model 3 / Foto: Tesla

Kompanija Herc, koja se bavi iznamljivanjem vozila, saopštila je danas da je naručila 100.000 "Tesla" automobila, s rokom isporuke do kraja 2022. godine, jer investira u formiranje najveće flote električnih vozila za rentiranje u Severnoj Americi.

Ova vest je vinula akcije "Tesle" za 4,0 posto na 946,32 dolara po deonici, na trgovanju pre oglašavanja zvona za početak rada Volstrita, preneo je Rojters.

Teslin najpovoljniji model vozila, Model 3, košta oko 44.000 dolara. Ovi modeli ujedno predstavljaju najveću količinu isporuke među e-vozilima, vrednu čak 4,4 milijarde dolara.

- Električna vozila su sada mejnstrim, i mi smo tek počeli da uviđamo povećanu globalnu potražnju i interesovanje za njih - rekao je CEO Herca, Mark Filds.

Herc je, inače, prošle godine podneo zahtev za zaštitu od bankrota zbog pada potražnje za putovanjima tokom vrhunca pandemije, a pregovori sa poveriocima nisu rezultirali ublažavanjem problema.

Kompanija je osnovana davne 1918. godine. Od propasti je spasila grupa investitora, među kojima su pored ostalih i fondovi Knighthead Capital Management, Certares Opportunities i Apollo Capital Management.

Video: Svemirska raketa Ilona Maska doživela krah: Umesto na Marsu, završila u delovima

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>