• 0

Veštine ne terenu samo su deo "kolača": Na koje sve načine Ronaldo zarađuje novac?

Razni magazini tvrde da Portugalac zarađuje više od 40 miliona dolara godišnje samo preko Instagrama

  • 0
Kristijano Ronaldo Foto: AP/Tanjug

Popularni portugalski fudbaler proglašen je za najplaćenijeg na svetu u ovoj godini, budući da je u proteklih dvanaest meseci zaradio 125 miliona dolara.

Možda po godinama više nije u zenitu svoje snage, ali na terenu ne prestaje da oduševljava fanove i ostale ljubitelje fudbala. Ipak, vešte noge nisu jedino što ga čini zvezdom i donosi mu novac. Naime, Kristijano Ronaldo ima nekoliko izvora zarade - i to dobrih.

Ronaldo je, inače, prvi timski sportista koji je uspeo da zaradi milijardu dolara tokom svoje karijere, pre oporezivanja. Na listi svih njegovih izvora zarade nalaze se društvene mreže, kao i sponzorisani ugovori vredni nekoliko miliona dolara.

Ovog leta, Portugalac se vratio u klub Mančester Junajted, koji je napustio pre 12 godina zarad Real Madrida. Forbs navodi da je taj njegov prelazak vredan 70 miliona dolara, a uključuje platu i bonuse. Takođe, proglašen je za najpopularnijeg sportistu, sa više od 500 miliona pratilaca na svim svojim platformama: Instagramu (348 miliona), Fejsbuku (149 miliona) i Tviteru ((94,5 miliona).

Zanimljivo je da i njegov čuveni broj dresa, 7, zarađuje novac, čak i nakon napuštanja kluba iz Engleske. O dresu se i dalje govori na tribinama Old Traforda. Lojalni obožavatelji su pokupovali nove dresove, svega 12 sati nakon najave da se on vraća u čuveni tim, odnosno "kući", kako mnogi kažu.

Svaki njegov potez prati se pomno i ima veliki uticaj na ljude, te stoga možemo reći da Ronaldo nije samo fudbaler, već i influenser. Prema nekim podacima, on naplaćuje million dolara jednu sponzorisanu objavu na Instagramu, čime upravo on najviše zarađuje na popularnoj platformi.

Štaviše, razni magazini tvrde da Portugalac zarađuje više od 40 miliona dolara godišnje samo preko Instagrama.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Sećamo se i situacije kada je na konferenciji Ronaldo pomerio dve flašice Koka-Kole sa stola, iako je taj brend bio sponzor sportskog događaja, aludirajući na to kako je zdravije piti vodu. Isto su uradile i njegove kolege, ali sa mnogo manje ubedljivosti.

Zbog tog Ronaldovog postupka, američka kompanija je izgubila milijarde dolara.

Prema najavama, Evian brend je promovisao Ronaldov komentar, dok se čitavoj priči pridružila i Svetska zdravstvena organizacija.

Zatim, tu je i "zlata vredan" ugovor sa Najkijem. Ronaldu ova saradnja donosi ogromnu svotu, na mesečnom planu, što će se nastaviti čak i onda kada Portugalac prestane da se bavi sportom profesionalno.

Potpisan 2016, ovaj ugovor se smatra istorijskim, a ponuđen je nekome tek treći put u istoriji kompanije. Prethodna dvojica koja su imala tu čast jesu LeBron Džejms i Majkl Džordan. Ronaldo je, prema pisanju Forbsa, zaradio milijardu dolara od tog ugovora.

Video: Ko je Džef Bezos, a ko njegov naslednik?

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>