• 0

Svilene maske su novi hit: Kupuju ih širom regiona iz ovog razloga, a da li je cena opravdana?

Možemo reći da je ovo u današnje vreme isplativ biznis

  • 0
Maska od svile

Foto: Shutterstock

Svila, prirodno proteinsko vlakno koje verovatno nikada neće izgubiti svoju vrednost, sada služi i za pravljenje maski za lice. Da, ova zaštitna oprema je definitivno postala i stvar mode.

Koliko su efikasne u odnosu na klasične medicinske maske, budući da nije reč o istom materijalu i da su višekratne - ostaje upitno, ali jedno je sigurno: svilene maske su postale trend, a cena im nije mala.

Ko prati svet lepote, upućen je u izraz "maskne", pojavu na kožu koju mnogi povezuju sa nošenjem maski. Navodno, može doći do trenja koje uzrokuje akne ili bubuljice na licu. Bilo kako bilo, rodila se ideja kako da se "stane na put" problemu.

U isti mah, zarad iste vrste problema, savetuje se i upotreba svilenih jastučnica koje su, naravno, višestruko skuplje od pamučnih.

Uglavnom, trend svilenih maski je zaživeo na internetu, širom regiona, pri čemu cene idu od nekih 13 do 17 evra. Možemo reći da je ovo u današnje vreme isplativ biznis. Sve je više, pre svega, žena koje se odlučuju na svilene maske - kako zbog lepote, tako i iz praktičnih razloga, odnosno u svrhu mode.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dyed of Natural Causes (@dyedofnaturalcauses)

 

Nedavno smo pisali i o tzv. skranči gumicama za kosu, koje su ponovo aktuelne, a set od 3 tankih svilenih komada košta više od 1.500 dinara. Iako su neke radionice našle način kako da brzo zarade, treba pomenuti da je svila izuzetno skup materijal, te da bi ovakvi detalji svakako morali koštati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Silkism (@silkism)

 

S druge strane, za gumice i maske - utrošak svile je mali, šivenje je jednostavno, a ostalo je do brenda i dobrog marketinga. Zapravo, strategija je veoma dobro razrađena: u ponudi je nekoliko dezena/boja, prodaju se pojedinačno ili u setovima, a dostava se vrši onlajn - tako da trgovac ni u tom smislu nema naročiti rashod.

Za izradu ovakvih proizvoda od svile najčešće se koristi mulberry svila.

Video: Opet traže stjuardese, a ovo su uslovi za zaposlenje

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>